Etusivu > Luova Mökkitie

                                                                          1.3.2015

Luovan mökkitien rakentaminen alkoi Mäntyharjussa

Postilaatikko kolahtaa viikon alkupuolella Mäntyharjun vapaa-ajanasukkaiden kotiosoitteissa sekä Mäntyharjun yritysosoitteissa luovan toiminnan ja kulttuurin teemalla.  Luova mökkitie - lehti kertoo mäntyharjulaisesta luovasta toiminnasta ja kulttuurista sekä tiedottaa kyselystä, jotka avataan 2.3. kunnan kotisivuilla. Kysely on suunnattu kulttuurin, taiteen tai luovan alan parissa ammatikseen työskenteville kesäasukkaille, kulttuuria ja taidetta harrastaville kesäasukkaille sekä mäntyharjulaisille yrittäjille ja muille toimijoille, joille em. kulttuurin alat ovat toiminnassaan tärkeitä.  Kyselyyn ovat tervetulleita vastaamaan myös muut "kesämäntyharjulaiset" esim. opiskelemaan maailmalle lähteneet nuoret tai henkilöt, jotka muutoin katsovat omistavansa vahvat mäntyharjulaiset juuret.

Luova mökkitie -kyselyn vastausaikaa on maaliskuu. Kyselyyn vastaaminen vie vain 5-10 minuuttia. Toivomme rohkeita vastauksia ja uusia ennakkoluulottomia ajatuksia. Löytyykö solmukohtia perinteisten toimialojen ja kulttuurin, luovan alan ja taiteen rajapinnoista? Voiko yhteistyön avulla kehittää lisää puhuttelevia tuotteita: taidetta, kulttuuria, viihdettä ja palveluita. Millaista kehittämistyötä ylipäätään tarvitaan? Voisivatko kesäasukkaat olla virkistämässä paikallista kulttuuriharrastusta, -toimintaa ja opetusta.  Miten Luovan alan etätyömahdollisuuksia voisi kehittää? Onko tarvetta väliaikaisille työtiloille kesäasunnon läheisyydestä?  Haluamme tarjota Mäntyharjua luovien ideoiden testikenttänä, mutta toki kunnioitamme kesäasukkaita, jotka haluavat unohtaa työn ja työminän. Mäntyharju on myös rentoutumista varten.

Luova mökkitie on esillä myös Oma mökki  -messuilla Helsingin messukeskuksessa maaliskuun lopulla. Perjantaina 12.6. järjestetään verkottumisilta  "inspiroi Mäntyharjua, inspiroidu Mäntyharjussa" paikallisten yritystoimijoiden, yhteisöjen että kesäasukkaiden kesken Iso-Pappilan alueella.  Tilaisuuden tarkoituksena on esitellä osaamista puolin ja toisin sekä tutustua toistemme toimintaan ja ideoihin viihteellisen ohjelman lomassa. 

Luova Mökkitie -esitteeseen voi tutustua myös digilehden muodossa:
http://www.e-julkaisu.fi/mantyharju/luova_mokkitie/

Luova mökkitie –kyselyt 2.3. alkaen osoitteessa
http://www.mantyharju.fi/mokkitie

Lisätietoja:

Mäntyharjun kunta
Kulttuurisihteeri: Anu Yli-Pyky p. 0400 797 944
Yritysasiamies Mäsek Oy: Raili Pallonen p. 040 576 8420
Kunnanjohtaja: Jukka Ollikainen p. 040 7797 747
sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@mantyharju.fi