Etusivu > KorjaaMäntyharju-kampanja näkyy

Ruusut karsittu, viemärikaivo kunnostettu, lisää penkkejä rantapolulle - KorjaaMäntyharju-kampanja näkyy Mäntyharjussa

Syyskuussa käynnistetty KorjaaMäntyharju-kampanja on poikinut kymmeniä parannusehdotuksia. Useita kohteita on jo korjattu.

Ideoita ja ehdotuksia kampanjaan on tullut kaikkiaan 47 kappaletta. Ideoista suurin osa tuli sähköisen lomakkeen kautta syyskuun aikana. Lisää huomioita ja ehdotuksia on jätetty kuitenkin tasaiseen tahtiin koko syksyn ajan.

-On ollut ilo huomata kuntalaisten aktiivisuus viihtyisämmän ja turvallisemman Mäntyharjun puolesta, kiittää kunnanjohtaja Jukka Ollikainen.

Esimerkkeinä annetuista ideoista ja tehdyistä toimenpiteistä voi mainita muun muassa seuraavaa:

1. Asematien ruusuistutuksia on karsittu pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden tieltä,

2. rautatieaseman ympäristön valaistuksen parantamisesta on lähtenyt viesti Destialle,

3. Kiiskintien ja Kolmihaarantien risteyksessä sijaitseva viemärikaivon kansi on kunnostettu,

4. penkkejä ja roskakoreja tullaan lisäämään vanhalta kenkätehtaalta lähtevän rantapolun varteen.

Pieniä, arkea helpottavia, korjausideoita on täten jo toteutettu. Osa ehdotuksista oli isompia kokonaisuuksia ja ne vaativat pidemmän aikavälin työtä. Jotkin kokonaisuudet ovat niin suuria, että niiden toteuttamiseen tulee varautua erikseen talousarviossa.

-KorjaaMäntyharju-kampanjaan on kunnassa reagoitu. Monet ehdotukset on jo toteutettu ja suurelle osalle ideoista ollaan suunnittelemassa käytännön toteutusta parhaillaan, kertoo Ollikainen.

Keskustan kehittämiseen liittyviä ideoita on tullut laajalti. Kesäkuussa kunnan omistukseen hankitun rautatieaseman päärakennuksen kunnostamiseen on varauduttu vuoden 2017 talousarviossa. Muitakin keskustaajaman ilmettä kohottavia kohteita on suunnittelun alla. 

Lisää ideoita ja korjausehdotuksia kannattaa lähettää KorjaaMäntyharju-kampanjaan. Lähettäminen onnistuu osoitteessa www.bit.ly/korjaamantyharju

Lisätiedot:

kunnanjohtaja Jukka Ollikainen, 040 779 7747, jukka.ollikainen(at)mantyharju.fi

markkinointipäällikkö Olli Marjalaakso, 040 774 1902, olli.marjalaakso(at)mantyharju.fi