Etusivu > Digitalisaatio etenee pala palalta Mäntyharjussa - nyt rakennuslupa sähköiseksi

Digitalisaatio etenee pala palalta Mäntyharjussa - nyt rakennuslupa sähköiseksi

Julkaistu: 13.01.2017 klo 12:00
Julkaisija: Mäntyharjun kunta

Perinteinen kasvokkain tapahtuva palvelu ei kuitenkaan katoa. Vuorovaikutteisuus itseasiassa vain lisääntyy, lupaa kunnan rakennustarkastaja Pasi Hinkkuri.

Mäntyharjussa haetaan rakennuslupaa nyt sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta. Etukäteisneuvottelut käydään jatkossakin normaalisti kasvokkain. Uutena toimintatapana otetaan käyttöön myös etäneuvottelu, joka on mahdollista toteuttaa Skype-ohjelman avulla.

-Uskon, että nämä uudet toimintatavat helpottavat erityisesti vapaa-ajan asukkaitamme ja haja-asutusalueella asuvia kuntalaisia, sanoo Hinkkuri.

Lupapiste-palvelun käyttö edellyttää palveluun rekisteröitymistä osoitteessa www.lupapiste.fi. Rekisteröityminen onnistuu helposti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Rakennusluvan hakeminen Lupapiste-palvelussa alkaa lähtötietojen kirjoittamisella. Lähtötiedot tarkoittavat kiinteistötunnusta ja kiinteistön todellista osoitetta. Lisäksi valikosta tulee valita, mille toimenpiteelle lupaa haetaan. Lähtötietojen syöttämisen jälkeen palvelussa voi valtuuttaa rakennushankkeen pääsuunnittelijan jatkamaan hakemuksen tekemistä.

Ennen hakemuksen jättämistä tarvitaan rakennushankkeen tarkat perustiedot, piirustukset ja muut tarvittavat liitteet. Näistä tarvittavista tiedoista voi kysyä Lupapiste-palvelun keskustelu-toiminnon avulla kaikissa prosessin vaiheissa.

-Autamme kaikin mahdollisin tavoin, jotta Lupapiste-palvelun käyttö onnistuu sujuvasti ja rakennuslupaprosessi on entistä nopeampi, kertoo rakennustarkastaja Pasi Hinkkuri.

Rakennusvalvonnassa ja sähköisissä palveluissa on lopulta kysymys ihmisten välisestä toiminnasta ja Lupapiste-palvelu on vain työkalu, jonka on tarkoitus helpottaa asioimista nykyaikaisessa palveluympäristössä.

Lisätietoa voi Lupapiste-palvelun käytöstä ja asioinnista Mäntyharjun kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.mantyharju.fi/palvelut/62-rakennusvalvonta.

Lisätiedot:
Rakennustarkastaja Pasi Hinkkuri, pasi.hinkkuri(at)mantyharju.fi, +358 400 155 000
Palvelusihteeri Mirja Marttila, mirja.marttila(at)mantyharju.fi, 044 7707 258