EtusivuHallinto > Visio ja strategia

Mäntyharjun kunnan visio

Mäntyharjun nykyinen visio: Yrittävä kulttuurikunta luonnonkauniissa ympäristössä hyvien liikenneyhteyksien varrella on perua  1990-luvulta. Tässä muodossa visio jättää paljon arvelujen varaan -  sitä ei ole rakennettu ensisijaisesti kuntalaisten tarpeista ja näkemyksistä lähtien.

Nyt kunnassa halutaan luoda visiota yhdessä - se on meistä mäntyharjulaisista kiinni, mikä tulee olemaan Mäntyharjun tulevaisuus. Visiota voidaan arkikielellä kutsua myös unelmaksi. Visio on arkijohtamisen peruskivi. Sen avulla luodaan kuva tulevaisuudesta.  Visio vetoaa sekä ajatteluun että tunteisiin. 

Käynnistetyt yleisöluennot toimivat keskustelun pohjana ja toivottavasti innostavat myös sinut kommentoimaan sitä, minkälaisella paikkakunnalla  haluat asua tai viettää vapaa-aikaasi tulevaisuudessa.  Luentosarjan jälkeen työskentely jatkuu kaikille avoimilla työpajoilla.

Vision pohjalta kunnassa tehdään päätökset  käytännön toimenpiteistä, joilla yhdessä asetettu tavoite saavutetaan. Useimmille ihmisille visio on pohjimmiltaan pyrkimys luoda jotakin taloudellista voittoa suurempaa ja merkityksellisempää. Tämä on myös meidän tavoitteemme. 

Ilman visiota työssä ei ole merkitystä, suuntaa eikä ohjetta esimerkiksi siihen, miten tehtäviä ja kehitystoimintaa priorisoidaan.

Ilkka Halavan (21.1.2014) / Jorma Nokkalan (11.2.2014) / Andy Hopin (4.3.2014) luentojen videotaltioinnit pääset katsomaan http://vimeo.com/channels/visiostrategia

Osallistu Ilkka Halavan tapahtuman mielipidekyselyyn täältä!

Osallistu Jorma Nokkalan tapahtuman mielipidekyselyyn täältä!

Osallistu Andy Hopin tapahtuman mielipidekyselyyn täältä!

Osallistu keskusteluun keskustelufoorumilla (rekisteröityminen vaadittu) Mäntyharjun kunnan visiosta ja strategiasta täältä!