EtusivuMatkailu > Mäntyharju-Repovesi

Mantyharjulta_Repovedelle-hanke

Mäntyharju - Repoveden kansallispuiston Pohjoinen Portti 

Uusi sivusto osoitteessa www.mantyharju-repovesi.fi

Blogi tästä

facebookista


Taustaa

Mäntyharjussa on panostettu viime vuosina voimakkaasti Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston välisen alueen retkeilyreittien kehittämiseen käynnissä olleen luontomatkailuhankkeen puitteissa. 

Mäntyharju - Repoveden kansallispuiston Pohjoinen Portti oli vuosille 2012-2014 sijoittuva EAKR- ja yritystrahoitteinen hanke. Hankkeessa uusittiin koko Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston välinen retkeilyreittikokonaisuus nykyretkeilijän tarpeita vastaavaksi.

Reitistö palvelee patikoijien lisäksi erityisesti maastopyöräilijöiden kasvavaa joukkoa. Maastopyöräilylle soveltuvaksi muutettavaa maastonpohjaa oli noin 22 kilometriä. Reittiin voi yhdistellä olemassa olevaa tieverkostoa sekä hiihtolatuverkostoa. Hankkeessa parannettiin myös Repovedelle ulottuvaa vesireittiä melonnan osalta. 

Perhematkailuun panostettiin suunnittelemalla liikuntahallin välittömään läheisyyteen metsäinen toimintarata lapsiperheille sekä pulkkamäki. Alueelle on suunniteltu myös  luontopolkuja. Hiihtoladun osuutta lisätään ja talvikuukausina voi kelkkailla, luistella ja laskea pulkalla reitin alkupäässä.

Alue soveltuu omatoimimatkailijoille ja harrastaja-asiakkaille. Reittimateriaali tehtiin kolmikielisenä; suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. 

Lisätietoja: 

Olli Marjalaakso
Mäsek Oy 
Markkinointipäällikkö
olli.marjalaakso@mantyharju.fi
puh. 040 774 1902

Mäntyharju-Repovesi Hankesuunnitelma (pdf)