EtusivuMatkailu > Repoveden kansallispuisto

repovesiKuvassa: Lapinsalmen riippusilta, Repovesi

Metsähallituksen luontoon.fi-sivusto

Vuonna 2012 valtakunnallisen retkikohdeäänestyksen voittajaksi nimetty Repoveden kansallispuisto ja siihen liittyvä Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue (14 km²) on metsien ja kymmenien järvien muodostama karu, salomainen alue. Repovedellä on pitkät perinteet yhtenä Etelä-Suomen suosituimpana retkeilykohteena ja se on myös lapsiperheiden suosiossa. Puistossa käy vuosittain yli 80 000 retkeilijää. 

Repoveden alueella voit retkeillä omatoimisesti tai retkeilypalveluita tarjoavien yritysten avulla. Repoveden kansallispuistoa hoitaa metsähallitus ja se sijaitsee sekä Kouvolan että Mäntyharjun alueilla. Mäntyharjun ja Kouvolan välillä kulkeva patikointireitti kulkee Mäntyharjun puolella nimellä Mouhun ulkoilureitti ja Kouvolan puolella nimellä Valkealan reitti.


Kansallispuiston sisäänkäynnit 

Suosituin alue on puiston eteläosassa. Jos kaipaat metsän rauhaa, suuntaa siis pohjoiseen Saarijärvelle päin tai itään, mutta muista pysyä puiston puolella (sinivalkoiset, noin 20 cm korkeat vaakaviivat puissa kertovat puolustusvoimien alueen alkamisesta, jonne ei ole ilman lupaa asiaa).  

Pysäköintialueiden yhteydessä on kuivakäymälät, opastustaulut ja viitoitus reiteille.

Saarijärvi

Kuismantie
990 Kouvola 

32 km Mäntyharjusta. Saarijärvellä sijaitsevat Tervarummun retkeilykeskus ja korpikahvila. Tervarummussa toimii myös kaluston vuokrauspalvelu ja sieltä saat lisäinfoa alueen vuokramökeistä. 

Lapinsalmi

Riippusillantie 55
Kouvola

39 km Mäntyharjusta. Suosituin puiston sisäänkäynneistä. Nähtävyyksinä riippusilta ja ketunlossi.

Tervajärvi 

Kivisilmäntie 720
Kouvola 

43 km Mäntyharjusta. Suosittu erityisesti karavaanareiden keskuudessa. 


Retkeilykartta

tästä

Repoveden varauskodat:
http://www.repovedenkansallispuisto.fi 

Etäisyyksiä maanteitse

Helsinki-Mju 200 km
Kouvola-Mju 70 km
Mikkeli-Mju 50 km

Mäntyharjun asemalla pysähtyy useita junavuoroja päivittäin. Repovedelle pääsee oman auton lisäksi siis myös patikoiden, maantie- tai maastopyörällä sekä melomalla. (soutuvenettä ei saa Voikoskesta kannettua)

 


 

Ohjelmapalvelut 

Repoveden alueella toimii useita ohjelmapalvelu- ja luontomatkailuyrittäjiä, joista osa tarjoaa myös seikkailupalveluita, kuten kiipeilyopastusta ja melontakursseja. Tarkempi tieto kansallispuiston sopimusyrittäjistä löytyy sivustolta http://www.luontoon.fi