EtusivuPalvelut > Kulttuuri

kulttuuri_03

Kulttuuri

Kulttuuritoimi tukee kuntalaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä tarjoamalla erilaisia taide-elämyksiä ja  tukemalla paikkakunnan taiteen harrastajien toimintaa. Kulttuuritoimen tehtävänä on myös luoda edellytyksiä paikkakunnan kulttuurijärjestöjen toiminnalle sekä huolehtia perinteen säilyttämisestä ja museokokoelmien säilyttämisestä.

 

AJANKOHTAISTA

 

Katajainen kansa - taidetta purkutalossa -kesänäyttely on avautunut yleisölle

Punatiilinen kerrostalo oli aivan samanlainen kuin kaikki muutkin kerrostalot suomalaisissa taajamissa. Vielä hetki sitten ihmiset kokoontuivat sen keittiöihin syömään, olohuoneisiin television äärelle, istuttivat keväisin kukkia parvekkeelle ja kävivät kerran viikossa lenkkisaunassa alakerrassa.

Sitten talo päätettiin purkaa, koska asuntoja Mäntyharjun keskustassa oli liikaa. Asukkaat muuttivat muualle ja kylmä talvi valtasi talon. Tuottaja Anu Yli-Pyky sai idean, annetaan talolle arvo vielä ennen sen purkamista ja samalla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla taidenäyttely kaikille kuntalaisille.

Alkoi kunnianhimoinen projekti. Koko kerrostalo täytettäisiin taiteella ennen purkutuomion täytäntöönpanoa. Taiteilijoita valitsemaan kutsuttiin kuraattori Veikko Halmetoja. Hän kutsui yli sadan hakemuksen joukosta 26 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää kommentoimaan teoksillaan kerrostalon tavallisia, kaikille tuttuja tiloja. Tästä syntyi vuoden tärkein installaationäyttely. Suurin osa taiteilijoista on toteuttanut teoksensa juuri tänne. Paikkasidonnaisia teoksia ei tulla näkemään muualla, ne on pakko tulla kokemaan Mäntyharjuun.

- Kun kuratoi näyttelyä maaseututaajamassa tyhjentyneeseen asuinkerrostaloon, ei voi välttää sitä, että näyttely kantaa mukanaan rakennemuutoksen teemoja, Halmetoja sanoo.

Näyttelyssä on rankkoja teoksia, joiden aiheena on muun muassa syrjäytyminen ja siitä kumpuava väkivalta. Niiden vastapainona nähdään suomalaista kaipuuta luonnon keskelle. Suomalaisten halu nähdä maalaismaisema jopa kerrostaloasunnossa näkyy näyttelyssä luontona, joka tunkeutuu asuntoihin maalauksina ja installaatioina.

- Yksi näyttelyn taiteilijoista on purkutalossa aikoinaan asunut iskelmätähti Kake Randelin. Hänen tunnetuksi tekemänsä kappale "Kirje kotiin" on yksi suomalaisen rakennemuutokseen koskettavimmista kuvauksista, Halmetoja kertoo.

Kake Randelin on aktiivinen maalauksen harrastaja, ja häneltä nähdään näyttelyssä komeita seinämaalauksia. Taiteilijoiden lisäksi talon tuunaamiseen on osallistunut vapaaehtoisia nuoria.

Näyttely avautuu yleisölle huomenna lauantaina 17.6.2017.

Katajainen kansa - taidetta purkutalossa (Keskustie 19, Mäntyharju)

Avoinna 17.6.-13.8.2017 päivittäin klo 12-18.

Suljettu juhannuksena 23.-25.6.2017. Avoinna elokuun viikonloput 19.-20.8. ja 26.-27.8. klo 12-18.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, ryhmät voivat tilata opastuksen etukäteen. Opastuksen hinta on 50,00 € / ryhmä.

Lisätietoja ja pressikuvia:

Tuottaja: Anu Yli-Pyky 0400 797 944

Kuraattori: Veikko Halmetoja 044 215 3005

 

Kesätyö museolla

Mäntyharjun museolla on tarjolla kaksi museotyöntekijän paikkaa luotettaville ja asiakaspalveluorientoituneille nuorille seuraavasti.

                                 Työntekijä no 1 työsuhde on 7.6.- 6.8.  21 tuntia/ vk

                                 Työntekijä no 2. työsuhde on 26.6.- 14.8. 21 tuntia /vk

Työaika on klo 10.50-17.10 ja viikonlopputyötä on noin joka toinen viikonloppu (KVTes mukaiset lisät viikonloppuna). Työpäiviä on joka toinen viikko 3 ja joka toinen viikko 4. (esim. ma-ke ja to-su tai sopimuksen  mukaan ja soviteltuna työparin kanssa)

Tehtävänä on  vastata itsenäisesti museon palvelutoiminnasta (lipunmyynti, pienet opastukset ja siistiminen).  Mieluusti palkkaamme  18-vuotta täyttäneen, mutta nuorempikin sopii,  jos on takataskussa kokemusta asiakaspalvelutyöstä.

Tehtäviin kuuluu myös museon teidottaminen mm.   somekanavat ja museon blogiin kirjoittaminen.   Myös museon kokoelmien hoitamiseen liittyviä töitä voi tulla vastaan.  Työhön saa opastuksen.  Toivomme,  että henkilö on kiinnostunut museotyöstä ja  asiakaspalvelu ja erilaisten ihmisten kohtaaminen sujuu pelotta.  Tutustu museoon: www.mantyharjunverkkomuseo.com

Lähetä pieni vapaamuotoinen työpaikkahakemus 7.4. mennessä .  Laita hakemukseen myös toive työsuhde no 1 tai no 2.  Hakemukset osoiteeseen kulttuuri@mantyharju.fi  30.3. mennessä.

Voit myös soittaa ja kysyä lisätietoa p. 0400 797944 (kulttuurisihteeri)

 

 

Kulttuuriavustukset 2017

Mäntyharjun sivistyslautakunta julistaa haettavaksi liikunta- ja kulttuuriavustukset perjantaihin 31.3.2017 klo 15.00 mennessä.

Allekirjoitettu hakemuslomake vaadittavine liitteineen on toimitettava Mäntyharjun kunnan Yhteispalvelupisteeseen (Asematie 3, Kunnantalon sisääntuloaula, p. 015 770 111) määräaikaan mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Kulttuuriavustuksissa sivistyslautakunta painottaa kohdeavustuksia ja myös Suomi 100 -tapahtumien suunnittelua ja ennakointia.

Kulttuuriavustuksina jaetaan 10 000 euroa.

Avustuksen hakuohjeet ja hakulomakkeet ja avustuksen myöntämisperusteet ohessa erillisenä liitteenä. Hakulomakkeen voi noutaa myös kunnantoimistolta.

Lataa perusavustuslomake pdf(tulostettava) doc (koneella täytettävä)
Lataa kohdeavustuslomake pdf(tulostettava) doc (koneella täytettävä)
Kaikki avustukset haetaan samoilla ylläolevilla lomakkeilla.

Lisätiedot: Kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky, kulttuuri(a)mantyharju.fi, p. 0400 797 944

Avustusten jakoperusteet:
Lataa kulttuuriavustusten jakoperusteet tästä

 

 

 Lue myös

Kulttuurin pienavustukset 2017 

Kulttuuripalvelut jakaa pienavustuksia kulttuuritapahtuman järjestämiseen. Vuoden 2017 pienavustuksen kohderyhmä on paikalliset Suomi 100-tapahtumat. Pienavustuksen ensisijainen kohderyhmä voi vaihdella vuosittain.

1. Pienavustuksia myönnetään mm. pienimuotoisen kulttuuritoiminnan toteuttamiseksi lapsille ja erityisryhmille
2. Avustettava toiminta voi olla esim. esiintyjien tai esiintyjäryhmien matkakustannukset, työpajojen materiaalikustannukset, luentopalkkiot, markkinointikustannukset.
3. Hakijana voi olla joko kulttuuritapahtuman järjestäjä tai esiintyjä, joka tuottaa ja tarjoaa ohjelman kohderyhmälle itse.
4. Pienavustusta ei myönnetä yhdistysten tai yhteisön jäsenten omiin virkistäytymistapahtumiin (mm. illanvietot, joulujuhlat, kevät ja syyskokousohjelmat) Tuettava tapahtuma pitää olla avoin kaikille kohderyhmän kuntalaisille.
5. Pienavustusta voidaan maksimissaan myöntää 200 e/ tapahtuma.
6. Pienavustus haetaan kohdeavustuslomakkeella ja hakuaika on ympäri vuoden. Pienavustuksiin on varattu kulttuuripalvelun budjetissa 1000 e (2017). Pienavustus ei voi kattaa kokonaan tapahtuman kustannuksia.

Pienavustustus hakemukst toimitetaan kulttuurisihteerille,  joka arvioi haettavalla pienavustuksella toteutettavan toiminnan laadukkuutta ja vaikuttavuutta, kokonaiskustannuksia, saavutettavuuden parantamista, tapahtuman kohderyhmän laajuutta.

Myöntämisestä annetaan viranhaltijapäätös.
 

Pienavustusta haetaan vapaamuotoisesti tai kohdeavustuslomakkeella. Pienavustuksia myönnetään niin pitkään kuin avustukseen tarkoitettuja määrärahoja on jäljellä. 

Lisätiedot: kulttuurisihteeri 0400 797 944, anu.yli-pyky@mantyharju.fi

 

 Syyskuu 2016 

 

Mäntyharjun museon uusi Mäntyharjua puolin ja toisin verkkomuseo on avattu. Kannattaa tutustua. 

 

Mäntyharjun kunnan laaja taidekokoelma löytyy verkkonäyttelynä. Kannattaa tutustua.  

 

KULTUURIN KOHDEAVUSTUS
SUOMI 100 -juhlavuoden paikallisten tapahtumien valmistelemiseen


Hakuaika 30.9.2016 klo 15 saakka


Mäntyharjun Sivistyslautakunta julistaa haettavaksi kevään kulttuuriavustuskierroksella jakamatta jääneen kohdeavustussumman noin 2000 euroa. Avustus voidaan jakaa 1-3 hakijan kesken. Hakemuksen palautus kunnan yhteispalvelupisteeseen tai Mäntyharjun sivistyslautakunta/ SUOMI 100-idea , PL 76, 52701 MÄNTYHARJU. Hakuaika päättyy pe 30.9. klo 15 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Lataa kohdeavustuslomake pdf (tulostettava) doc (koneella täytettävä).
Lomakkeen voi noutaa myös kunnantalon yhteispalvelupisteestä (Asematie 3) 

Kohdeahaun säännöt:


1. Kohdeavustusta voi hakea yhteisö, yhdistys, työryhmä tai yksityinen henkilö.
2. Yhdistysten perustoimintaan, aiemmin käynnistyneeseen tai toteutettuun toimintaan ei rahoitusta myönnetä.
3. Kohteen tulee liittyä Suomi 100 juhlavuoden viettämiseen ja kehittää paikallista kulttuuria, taidetoimintaa tai kotiseututyötä.
4. hakuidean on oltava tuore ja tuottaa iloa merkittävälle mäntyharjulaiselle kohderyhmälle tai mielellään näkyä laajemminkin Mäntyharjussa. Aikaisemmin käynnissäolleita toimintamuotoja ei tueta. 
5. Kohdeavustus maksetaan hakijan tilille joulukuussa 2016.
6. Hanke on oltava kokonaan toteutettu ja raportoitu 31.5.2017 mennessä.
7. Myönnetty kulttuuriavustus ei voi kattaa toteutettavan idean kaikkia kustannuksia. Ts. toteuttajatahon on osoitettava hankkeen toteutukseen myös muuta resurssia (ts. omarahoitusta). Talkoo- ja vapaaehtoistyö voidaan laskea omarahoitukseksi, mutta talkootyöstä on esitettävä ennakkoon realistinen laskelma.
8. Hakemus sivistyslautakunnalle on tehtävä kohdeavustuslomakkeella pe 30.9. klo 15 mennessä. Hakulomakkeeseen on liitettävä mukaan tapahtuman realistinen kustannusarvio sekä hakija oma arvio idean toteutettavuudesta ja aikataulusta. Haettava summa on merkittävä hakemukseen (500-2000 e) ja hakusumman on perusteltava ja perustuttava kustannusarvioon.
9. Sivistyslautakunta voi päättää myös olla myöntämättä avustusta.

Lisätietoja: Kulttuuri@mantyharju.fi tai kulttuurisihteeri 0400 797 944

 

 

Liikunta- ja kulttuuriavustukset 2016

Mäntyharjun sivistyslautakunta julistaa haettavaksi liikunta- ja kulttuuriavustukset torstaihin 31.3.2016 klo 15.00 mennessä.

Allekirjoitettu hakemuslomake vaadittavine liitteineen on toimitettava Mäntyharjun kunnan Yhteispalvelupisteeseen (Asematie 3, Kunnantalon sisääntuloaula, p. 015 770 111) määräaikaan mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Liikunta-avustuksina jaetaan 32 000 euroa ja kulttuuriavustuksena 10 000 euroa. 

Kulttuuriavustuksissa sivistyslautakunta painottaa kohdeavustuksia ja myös Suomi 100 -tapahtumien suunnittelua ja ennakointia. 

Avustuksen hakuohjeet ja hakulomakkeet ja avustuksen myöntämisperusteet ohessa erillisenä liitteenä. Hakulomakkeen voi noutaa myös kunnantoimistolta.

Lataa perusavustuslomake pdf(tulostettava) doc (koneella täytettävä)
Lataa kohdeavustuslomake pdf(tulostettava) doc (koneella täytettävä)
Kaikki avustukset haetaan samoilla ylläolevilla lomakkeilla.

Lisätiedot: Vapaa-aikasihteeri Pertti Petman,  pertti.petman(a)mantyharju.fi,  p. 040 5859 451
Kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky, kulttuuri(a)mantyharju.fi, p. 0400 797 944

Avustusten jakoperusteet:
Lataa kulttuuriavustusten jakoperusteet tästä
Lataa urheiluseura-avustusten jakoperusteet tästä

 

 


 

KOHDEAVUSTUS 

hakuaika 30.9.2015 klo 15 saakka

Mäntyharjun Sivistyslautakunta julistaa haettavaksi kevään kulttuuriavustuskierroksella jakamatta jääneen kohdeavustussumman 2500 euroa ideakilpailun avulla. Avustus voidaan jakaa 1-2 idean kesken. Hakemuksen palautus kunnan yhteispalvelupisteeseen tai Mäntyharjun sivistyslautakunta/ Kulttuuri-idea, PL 76, 72701 MÄNTYHARJU. Hakuaika päättyy ke 30.9. klo 15 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Lataa kohdeavustuslomake pdf (tulostettava) doc (koneella täytettävä). Lomakkeen voi noutaa myös kunnantalon yhteispalvelupisteestä (Asematie 3) 

Ideakilpailun säännöt:
1. Kohdeavustusta voi hakea yhteisö, yhdistys, työryhmä tai yksityinen henkilö.
2. Yhdistysten perustoimintaan, aiemmin käynnistyneeseen tai toteutettuun toimintaan ei rahoitusta myönnetä.
3. Idean tulee kehittää paikallista kulttuuria, taidetoimintaa tai kotiseututyötä.
4. Kulttuuri-idean on oltava tuore ja tuottaa iloa merkittävälle mäntyharjulaiselle kohderyhmälle tai mielellään näkyä laajemminkin Mäntyharjussa.
5. Kohdeavustus maksetaan hakijan tilille joulukuussa 2015.
6. Hanke on oltava kokonaan toteutettu ja raportoitu 31.5.2016 mennessä.
7. Myönnetty kulttuuriavustus ei voi kattaa toteutettavan idean kaikkia kustannuksia. Ts. toteuttajatahon on osoitettava hankkeen toteutukseen myös muuta resurssia (ts. omarahoitusta). Talkoo- ja vapaaehtoistyö voidaan laskea omarahoitukseksi, mutta talkootyöstä on esitettävä ennakkoon realistinen laskelma.
8. Hakemus sivistyslautakunnalle on tehtävä kohdeavustuslomakkeella 30.9. klo 15 mennessä. Hakulomakkeeseen on liitettävä mukaan tapahtuman realistinen kustannusarvio sekä hakija oma arvio idean toteutettavuudesta ja aikataulusta. Haettava summa on merkittävä hakemukseen (1000-2500 e) ja hakusumman on perustuttava kustannusarvioon.
9. Sivistyslautakunta voi päättää myös olla myöntämättä avustusta.

 

Lisätietoja: Kulttuuri@mantyharju.fi tai kulttuurisihteeri 0400 797 944

 

 


 

 Suomi 100 Mäntyharju

 


 

KUVISSEIKKALU

Askeleen kuvataideseikkailu jatkuu tiistaisin 22.9.-1.12. Kellonaika on 14-16. Mukaan pääsee 15 kuvataiteesta innostunutta tyttöä ja poikaa 2. luokasta eteenpäin. Ohjaaja Lotta Savolainen hanslankareinaan nuorisontoimen Jonna & Jenny ja kulttuurin Anu. Ilmoittaudu kulttuuritoimistoon.

 


 

LUOVA MÖKKITIE  Savonkorjuun nyyttärit pe 11.9. 

 

 


 

 

 Lue myös

Kulttuurin pienavustukset 2016 

Kulttuuripalvelut jakaa pienavustuksia kulttuuritapahtuman järjestämiseen. Vuoden 2015 pienavustuksen kohderyhmä on ikääntyneet,  lapset ja erityisryhmät. Pienavustuksen ensisijainen kohderyhmä voi vaihdella vuosittain.

1. Pienavustuksia myönnetään mm. pienimuotoisen kulttuuritoiminnan toteuttamiseksi lapsille ja erityisryhmille
2. Avustettava toiminta voi olla esim. esiintyjien tai esiintyjäryhmien matkakustannukset, työpajojen materiaalikustannukset, luentopalkkiot, markkinointikustannukset.
3. Hakijana voi olla joko kulttuuritapahtuman järjestäjä tai esiintyjä, joka tuottaa ja tarjoaa ohjelman kohderyhmälle itse.
4. Pienavustusta ei myönnetä yhdistysten tai yhteisön jäsenten omiin virkistäytymistapahtumiin (mm. illanvietot, joulujuhlat, kevät ja syyskokousohjelmat) Tuettava tapahtuma pitää olla avoin kaikille kohderyhmän kuntalaisille.
5. Pienavustusta voidaan maksimissaan myöntää 200 e/ tapahtuma.
6. Pienavustus haetaan kohdeavustuslomakkeella ja hakuaika on ympäri vuoden. Pienavustuksiin on varattu kulttuuripalvelun budjetissa 1000 e (2017). Pienavustus ei voi kattaa kokonaan tapahtuman kustannuksia.

Pienavustustus hakemukst toimitetaan kulttuurisihteerihteerille,  joka arvioi haettavalla pienavustuksella toteutettavan toiminnan laadukkuutta ja vaikuttavuutta, kokonaiskustannuksia, saavutettavuuden parantamista, tapahtuman kohderyhmän laajuutta.

Myöntämisestä annetaan viranhaltijapäätös.
 

Pienavustusta haetaan vapaamuotoisesti tai kohdeavustuslomakkeella. Pienavustuksia myönnetään niin pitkään kuin avustukseen tarkoitettuja määrärahoja on jäljellä. 

Lisätiedot: kulttuurisihteeri 0400 797 944, anu.yli-pyky@mantyharju.fi

Huhtikuu 2015

Haetaan kesätutkijaa kuva-arkistoprojektiin Mäntyharjun museolle

Mäntyharjun museo hakee museoonsa kesätutkijaa noin kolmen kuukauden ajaksi. Työ alkaa sopimuksen mukaan, mutta viimeistään toukokuun alkupuolella. Päätehtävänä on laatia Mäntyharjun museon kuva-arkistolle hallinta- ja tallennussuunnitelma. Mäntyharjun museolla on noin 5600 luetteloitua kuvaa, arvioilta 1500-2000 kappaletta luetteloimatonta kuva-aineistoa sekä kaitafilmiarkisto. Savonlinnan maakuntamuseo ohjaa työskentelyä.

Kesätyöhön kuva-arkistotyön lisäksi kuuluu myös muita monipuolisia museon tehtäviä mm. kesänäyttelyn rakentamista, nuorten kesätyöntekijöiden opastamista sekä opastus- ja asiakaspalvelutehtäviä ts. toisen museotyöntekijän vapaapäivien sijaistamista eli myös satunnaisesti viikonlopputyötä. Museon säännönmukainen aukioloaika on päivittäin klo 11-17. Voit tutustua vireään museoomme museoblogin kautta http://mantyharjunmuseo.blogspot.fi/ sekä www.mantyharju.fi

Tehtävään edellytetään edenneitä museologian, Suomen historian tai kansatieteen opintoja. Aikaisempi työ vastaavissa projekteissa katsotaan eduksi ja kyky itsenäiseen työhön on välttämätöntä. Työaika: 38,15 h/vko, työaika: n. 3 kk, palkka: n. 1 850 e/kk. Voimme järjestää työntekijälle vaatimattoman, mutta perusmukavuuksilla varustetun asunnon museoalueelta.

Tiedustelut sähköpostilla anu.yli-pyky@mantyharju.fi. Puhelintiedustelut mieluiten to 2.4. klo 9-10 tai ma 13.4. klo 9.00-11.00 välillä p. 0400 797 944. Hakemus ansioluetteloineen on toimitettava tiistaihin 14.4.2015 klo 14.00 mennessä osoitteeseen anu.yli-pyky@mantyharju.fi.

Maaliskuu 2015

 

Liikunta-  ja kulttuuriavustukset

Mäntyharjun sivistyslautakunta  julistaa haettavaksi liikunta-  ja kulttuuriavustukset tiistaihin 7.4.2015 klo 15.00 mennessä.

Allekirjoitettu hakemuslomake vaadittavine liitteineen on toimitettava Mäntyharjun kunnan Yhteispalvelupisteeseen (Asematie 3, Kunnantalon sisääntuloaula, p. 015 770 111) määräaikaan mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Liikunta-avustuksina jaetaan 32 000 euroa ja kulttuuriavustuksena 9 500 euroa.

Avustuksen hakuohjeet ja hakulomakkeet ja avustuksen myöntämisperusteet ohessa erillisenä liitteenä. Hakulomakkeen voi noutaa myös kunnantoimistolta.

  • Lataa perusavustuslomake pdf(tulostettava) doc (koneella täytettävä)
  • Lataa kohdeavustuslomake pdf(tulostettava) doc (koneella täytettävä)

Kaikki avustukset haetaan samoilla ylläolevilla lomakkeilla.

Lisätiedot: Vapaa-aikasihteeri Pertti Petman p. 040 5859 451
Kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky p. 0400 797 944

 

Avustusten jakoperusteet: 
Lataa kulttuuriavustusten jakoperusteet tästä 
Lataa urheiluseura-avustusten jakoperusteet tästä 


Kulttuurin pienavustukset 2015

Kulttuuripalvelut jakaa pienavustuksia kulttuuritapahtuman järjestämiseen. Vuoden 2015 pienavustuksen kohderyhmä on ikääntyneet lapset ja erityisryhmät. Pienavustuksen ensisijainen kohderyhmä voi vaihdella vuosittain.

1. Pienavustuksia myönnetään mm. pienimuotoisen virike- ja virkistystoiminnan toteuttamiseksi lapsille ja erityisryhmille
2. Avustettava toiminta voi olla esim. esiintyjien tai esiintyjäryhmien matkakustannukset, työpajojen materiaalikustannukset, luentopalkkiot, markkinointikustannukset.
3. Hakijana voi olla joko kulttuuritapahtuman järjestäjä tai esiintyjä, joka tuottaa ja tarjoaa ohjelman kohderyhmälle itse.
4. Pienavustusta ei myönnetä yhdistysten jäsenten omiin virkistäytymistapahtumiin (mm. illanvietot, joulujuhlat, kevät ja syyskokousohjelmat) Tuettava tapahtuma pitää olla avoin kaikille kohderyhmän kuntalaisille.
5. Pienavustusta voidaan maksimissaan myöntää 200 e/ tapahtuma.
6. Pienavustus haetaan kohdeavustuslomakkeella ja hakuaika on ympäri vuoden. Pienavustuksiin on varattu kulttuuripalvelun budjetissa 1500 e (2015). Pienavustus ei voi kattaa kokonaan tapahtuman kustannuksia.

Pienavustuksen myöntämisestä päättää kulttuurisihteeri viranhaltijapäätöksellä. Päätöksenteossa kulttuurisihteeri arvioi haettavalla pienavustuksella toteutettavan toiminnan laadukkuutta ja vaikuttavuutta, kokonaiskustannuksia, saavutettavuuden parantamista, tapahtuman kohderyhmän laajuutta. Pienavustusta haetaan vapaamuotoisesti tai kohdeavustuslomakkeella.

 

Lisätiedot: kulttuurisihteeri 0400 797 944, anu.yli-pyky@mantyharju.fi

 


  

Luova mökkitie -hanke käynnistynyt

Mäntyharjun kunnan kulttuuripalvelut  ja Mäntyharjun seudun kehitysyhtiö Mäsek Oy ryhtyvät selvittämään luovan alan Mäntyharjun kesäasukkaiden ja paikallisen elinkeinoelämän kosketuspintoja ja yhteistyön kehittämistä. 

 

Millaista luovan alan osaamista löytyy kesäasukkaiden keskuudessa ja millaista luovien alojen osaamista paikallinen yrityselämä kaipaisi.  Tavoitteena työllistää luovan alan toimijoita myös omassa mökkikunnassaan.  Myös etätyön mahdollisuudet kartoitetaan.  Monet harrastuspiirien työtilat ja koulujen tilat ovat kesäisin vähällä käytöllä ja saattaisivat tarjota loma-asukkaalle sopivan mahdollisuuden työskennellä lähellä kesäasuntoaan. 

Toinen näkökulma on harrastusnäkökulma; voisivatko kesäasukkaat olla virkistämässä paikallista kulttuuriharrastusta, toimintaa ja opetusta. Tästähän on Mäntyharjun kunnassa jo olemassa paljon esimerkkejä mm. soittokunnan rivejä täydentää kesäasukkaat, myös kuvataideyhdistyksessä toimii aktiivisesti vapaa-ajan asukkaita. Kesäasukkaita tullaan lähestymään mökkiläiskirjeella ja kyselyllä alkuvuodesta.  

Lue lisää ja vastaa kyselyyn

 


 

Tammikuu 2015

Askeleen kuvisseikkailu

Askeleen kuvataideseikkailussa on vapautunut pari paikkaa. Seikkailu on tarkoitettu pojille ja tytöille toisesta luokasta ylöspäin. Seikkailua ohjaa Auli Eskola. Tänä keväänä teemme mm. sauvanuken ja valmiiden nukkejen kanssa teemme pienen elokuvaprojektin. Kevään ohjelmaan kuuluu myös piirtämistä ja muovailua sekä vierailu seikkailukummimme Taidekeskus Salmelan residenssissä.  Kerho on tiistaisin klo 14-16 Askeleen kenkätehtaan ateljeessa. Maksuton. 

Seikkailun järjestää Mäntyharjun kulttuuri-ja nuorisotoimi. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot kulttuurisihteeriltä p. 0400 797 944. anu.yli-pyky(att)mantyharju.fi

 

Marraskuu 2014

Paikallista kulttuuria yseille ja maahanmuuttajille

Mäntyharjun kulttuuripalvelut on jälleen jakanut Mäntyharjun yhdeksäsluokkalaisille K9 kortit. Muutama vuosi sitten ensimmäisen pakolaisryhmän tultua Mäntyharjuun luotiin myös kotikulttuurikortti. Molempien korttien tarkoituksena on matalan kynnyksen mahdollisuus osallistua paikkakunnan kulttuuritajontaan. Kotikulttuurikortti myönnettiin kesällä saapuneelle maahanmuuttajaryhmälle ja K9 -kortti kaikille Mäntyharjun yhdeksäsluokkalaisille. Kortinhaltija pääsee tutustumaan kulttuuriin maksutta tämän ja tulevan vuoden ajan.

Korteissa on mukana Taidekeskus Salmelan kuvataidenäyttelyt, pääsääntöisesti kaikki Mäntyharjun kunnan kulttuuripalvelun järjestämät omat kulttuuritapahtumat ja konsertit sekä pääsy Mäntyharjun museoon. Teatteria tarjoaa sekä Mäntyharjun kesäteatteri Pappilanparvella että Koirakiven kesäteatteri. Virkistyksen tanssi- ja voimistelujaoston joulu- ja kevät näytökset kuuluvat kortin piiriin. Kotikulttuurikortissa muistutetaan myös että kunnankirjaston palvelut ovat kaikille maksuttomia.

Kortissa mukana olevat kulttuurikohteet ja yhdistykset kulttuurikohteiden takana toivovat, että korttia käytettäisiin entistä innokkaammin. Etenkin yhdeksäsluokkalaisia muistutetaan, että vaikka kouluvuosi on ohi niin kortti toimii myös kesän kulttuuritapahtumissa.

 

 


 

Lokakuu 2014

 

Celanka konsertoi tiistaina 21.10. klo 18.00 kulttuurisalissa

Ensi tiistaina syysloman iloksi on jälleen mahdollisuus kuulla rajoja rikkovaa kansanmusiikkia kulttuurisalissa, kun Mäntyharjuun keikalle saapuu Celenka. Yhtye syntyi vuoden 2013 lopulla ja muodostuu kolmesta laulavasta ja soittavasta muusikosta; Emmi Kujanpää, laulu ja kantele, Eero Grundström, harmooni ja laulu sekä Jarkko Niemelä, trumpetti ja laulu.  Liput 6 euroa ovelta, Smartum, K9-kortti

 

K9 kortit jaettu

Mäntyharjun yhdeksäsluokkalaiset ovat jälleen saaneet K9 -kortit. Kortilla pääsee maksutta mäntyharjulaisiin kulttuurikohteisiin ja tapahtumiin. Mukana kortissa on Virkistyksen voimistelu- ja tanssijaoston joulu- ja kevätnäytökset. Taidekeskus Salmelan taidenäyttelyt, Pappilanparvn ja Koirakiven kesäteatterit sekä Kulttuuripalveluiden omat tapahtumat ja Mäntyharjun museo.

 

Mäntyharju live!

Mäntyharju Live! Torstain 9.10. Mikkelin kaupunginorkesterin ja Felix Zengerin konsertin taltiointi entiseltä Askeleen kenkätehtaalta löytyy täältä

 


 

Nurkanvaltaus kulttuurille entisellä kenkätehtaalta 

Mäntyharjun kulttuuripalvelut suorittaa ensi viikolla Askeleen vanhassa kenkätehtaan teollisuuskiinteistössä parin päivän kulttuurisen nurkanvaltauksen.  Ohjelmassa on rajoja kaatavaa kulttuuria nykytekniikkaa apuna käyttäen. Vanhusten viikon kunniaksi myös ylitämme ikäpolvien rajoja. 

Keskiviikkona 8.10. klo 19 Askeleella nähdään hulvaton Henry Räsäsen Kaksi komediaa Maakuntien Suomesta -teatteriesitys. Ensimmäisessä näytös kertoo lannistumattomasta itäsuomalaisesta työnhakijasta, jonka neljästoista työnhakukurssi on juuri alkamassa. Toinen näytös, CHECKPOINT ILIKKA  on hurja  kertomus eteläpohjalaisesta kirjastoautonkuljettajasta, joka katkeroituu savolaisille ja päättää aloittaa valloitusretken kohti Kuopiota tarkoituksenaan pohjalaistaa koko Suomi. Pääsyliput on 10 e.  Teatteriesityksen väliajalla on mahdollista tutustua pienen näyttelyn kautta Askeleen historiaan ja nykyisyyteen. Väliajalla Askeleen pienyrittäjistä tuotantoaan ja palveluitaan ovat esittelemässä retrotakkeja valmistava Kongaroo  sekä entisöintipalvelu Lustikki.   

Torstaiaamuna Askeleen Pohjaamosta lähetetään suora nettilähetys avaraan maailmaan klo 10. Konsertissa esiintyvät Mikkelin kaupunginorkesteri solistinaan beatboksari Felix Zenger. Konsertti löytyy osoitteesta www.e-concerthouse.com. Mikäli et omista kotinettiä konsertti lähetetään myös Mäntyharjun Lukion Kulttuurisaliin, jonne on vapaa pääsy nauttimaan konsertista maksutta. 

 

 Torstai-illan nukketeatteri Ofelia ja varjojen teatteri tarjoaa elämyksen  yli ikäpolvien.

Pohjaamo-salissa torstaina 9.10. klo 18. esitettävää kaunista Ofelia ja varjojen teatteri -esitystä suositellaan perheille yhdessä  ja erityisesti lapsille ja nuorille yhdessä isovanhemman kanssa. Suositeltu alaikäraja on noin viisi vuotta. Tarinan vanha Ofelia-neiti on toiminut teatterin kuiskaajana koko ikänsä. Hän ei aina muista, mihin on riisunut hattunsa tai silmälasinsa, mutta maailmankirjallisuuden kuuluisat näytelmät ovat hänen päässään tallessa. Eräänä päivänä teatteri suljetaan, ja Ofelia jää ilman rakastamaansa työtä. Hyvästellessään teatteria Ofelia kohtaa kodittoman varjon ja ottaa sen omakseen – varjollakaan ei ole paikkaa, minne mennä. Tästä kohtaamisesta alkaa Ofelian elämän suurin seikkailu ja Varjojen Teatteri. Tarina yksinäisesesta vanhuksesta muuttuu kertomukseksi taiteesta ja ihmeitä tekevästä mielikuvituksesta ja perimmäisestä tarpeesta tuntea itsensä tarpeelliseksi. Esityksen ovat työstäneet nukkenäyttelijät  Anne Lihavainen, Nukketeatteri Ofelia ja Ilpo Mikkonen, Nukketeatteri PikkuKulkuri.  Pääsylippu 5 euroa. 

 

Ofelian tarina on myös osa vanhusten viikon teemaa arvokas vanhuus on ihmisoikeus.

Muuta vanhusten viikon tarjontaa on maanantaina 6.10. klo 14.00 Ruskahovissa esiintyvä Banduristien Tro Malvin konsertti.

Lisätiedot Kulttuurisihteeri p. 0400 797 944 

 

 


 

Syyskuu 2014

 

Askeleen entiseltä kenkätehtaalta kajahtaa...

Mikkelin kaupunginorkesteri jatkaa internetin kautta välitettäviä suoria konserttilähetyksiä. Torstaina 9.10.2014 klo 10, koululaisille sopivaan aikaan, lähetetään Mäntyharjusta konsertti, jonka solistina on beatbox-taituri Felix Zenger.

Planeetan parhaaksi beatboxaajaksi ylistetty Zenger on harvinainen monilahjakkuus, joka tuottaa käsittämättömiä ääniä, imitaatioita ja rytmejä luoden uutta ja ainutlaatuista musiikkia aseinaan ainoastaan suu ja mikrofoni. Zenger on kaikkien aikojen katsotuin suomalainen YouTubessa; hänen suosituin videonsa on kerännyt tähän mennessä yli 37 miljoona katselukertaa.

Konsertti antaa koululaisille monipuolisen kuvan taidemusiikin erilaisista ulottuvuuksista. Ohjelmisto ulottuu Wolfgang Amadeus Mozartista sveitsiläisen 1900-luvulla vaikuttaneen Frank Martinin musiikin kautta Suomeen. Suomalaissäveltäjiä edustavat Einojuhani Rautavaara sekä Jennah Vainio, jonka teos Fujiko’s Fairy Tale on konsertto jousiorkesterille ja beatboxaajalle. Mikkelin kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Elina Tuovinen. Konserttipaikkana Mäntyharjussa toimii vanha tehdasmiljöö, entinen Askeleen kenkätehtaan pohjaamohalli.

Internet-lähetyksen kautta Mikkelin kaupunginorkesteri haluaa tarjota helpon tavan konserttimusiikkiin tutustumiseen. Lähetystä voi seurata ilman maksuja ja kirjautumisia e-concerthouse.com-portaalissa ja Mikkelin kaupunginorkesterin verkkosivulla. Lähetys soveltuu siis mainiosti esimerkiksi koulussa oppitunnilla yhdessä katsottavaksi elämykseksi.

Konserttilähetys liittyy Mikkelin ammattikorkeakoulun sekä Mäntyharjun ja Kangasniemen kuntien kanssa toteutettavaan Striimattu orkesteri kiertää -hankkeeseen. Hankkeessa kehitetään kulttuuripalveluiden saatavuutta sähköisten palvelujen avulla pienissä kunnissa. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja tukea on saatu myös Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahastosta.

Konsertti kuullaan uusintana hieman laajemmalla ohjelmistolla samana iltana, torstaina 9.10.2014 klo 19 konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa Mikkelissä.

 

Huhtikuu 2014

Mikkelin kaupunginorkesterin Hiljaisen viikon konsertti Mikkelin Tuomiokirkosta suorana
lähetyksenä Mäntyharjun kulttuurisaliin Ke 16.4.2014 klo 19.00

Mikkelin kaupunginorkesteri
Sasha Mäkilä, Kapellimestari
Pia Komsi
Wivan Fagerudd, Altto

Bach: Branndenburgilainen konsertto nro 6
Pergolesi; Stabat Mater

Lähetys alkaa Mäntyharjun kulttuurisalissa Mikkelin Tuomiokirkosta n. klo 18.30, jolloin mm. Mikkelin Tuomiokirkon esittely, Mikkeliläisten erään kirkkomuusikon haastattelu hiljaisen viikon musiikista. Miksi musiikki on pääsiäisen aikana erityisen tärkeässä roolssa. Teosesittely. Musiikki antaa aikaa hiljentymiseen hiljaisella viikollla. Pergolesin kauneudessaan riipaiseva Stabat Mater on Bachin teosten rinnalla kaikkein tunnetui pääsiäisen ajan musiikkia.

Liput 5 e.

Tämä on ensimmäinen testaus kolmesta striimauslähetyksestä. Ole ajoissa paikalla!

Järj. Mäntyharjun kulttuuripalvelut: STRIIMATTU ORKESTERI KIERTÄÄ -hanke

----------------------- 

Maaliskuu 2014

Kulttuuri- ja liikunta-avustukset haettavana

 

Helmikuu 2014

 

MÄntyharjun museolle kolmas sija Museoiden propagandakisassa. 

 

Maaliskuu 2013

Kotiseutufilmi "Museoon pakotetut" kilpailee Museoliiton propagandakisassa. Äänestäminen tapahtuu Facebook-osoitteessa http://www.facebook.com/propagandaprojekti. Äänestä Mäntyharjun museoa. 

 

Heinäkuu 2013

Mäntyharjun Iso-Pappilassa maataidetyöpaja lapsille
la ja su 13.-14.7. 2013 klo 14-16

Tutustutaan Jonnan kanssa Iso-Pappilan näyttelyn lasten huoneen ja Taiteen kukkia näyttelyn -töihin ja tehdään omaa maataidetta pihapiirissä. Lapset vapaa pääsy, aikuiset 2,5 e. Museo tarjoaa taiteilun lomassa mehua ja keksejä. Lue lisää museon blogista. Tervetuloa!

La 20.7. klo 14-16  Iso-Pappilassa suosittu karkkiarkkitehtuuripaja Hertta Ahvenaisen seurassa lapsille ja perheille. Lapset vapaa pääsy, aikuiset museon pääsylippu 2,5 e

 

Kesäkuu 2013

Mäntyharjun Iso-Pappilan museoalue on valittu vuoden Savo-Karjala paikallismuseoksi 2013

 

Marraskuu 2013

Mäntyharjun museo löytyy myös Facebookista

 

KULTTUURIAVUSTUKSET

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on julistanut kulttuuri- liikunta- ja nuorisoavustukset haettaviksi.

Katso lisätietoa tästä linkistä.  Hakemukset on jätettävät tiistaihin 2.4.2013 klo 15.00 mennessä.

 

Kulttuuripalveluiden pienavustukset 2013

Huom! Tämän vuoden pienavustustukset jaettu

Kulttuuripalvelut jakaa pienavustuksia kulttuuritapahtuman järjestämiseen. Vuoden 2013 pienavustuksen kohderyhmä on ikääntyneet kuntalaiset. Pienavustuksen ensisijainen kohderyhmä voi vaihdella vuosittain.

1. Pienavustuksia myönnetään mm. pienimuotoisen virike- ja virkistystoiminnan toteuttamiseksi vanhushoitolaitoksissa tai ikääntyneille suunnatuissa kulttuuritapahtumissa.
2. Avustettava toiminta voi olla esim. esiintyjien tai esiintyjäryhmien matkakustannukset, työpajojen materiaalikustannukset, luentopalkkiot, markkinointikustannukset.
3. Hakijana voi olla joko kulttuuritapahtuman järjestäjä tai esiintyjä, joka tuottaa ja tarjoaa ohjelman kohderyhmälle itse.
4. Pienavustusta ei myönnetä yhdistysten jäsenten omiin virkistäytymistapahtumiin (mm. illanvietot, joulujuhlat, kevät ja syyskokousohjelmat) Tuettava tapahtuma pitää olla avoin kaikille kohderyhmän kuntalaisille.
5. Pienavustusta voidaan maksimissaan myöntää 200 e/ tapahtuma.
6. Pienavustus haetaan kohdeavustuslomakkeella ja hakuaika on ympäri vuoden. Pienavustuksiin on varattu kulttuuripalvelun budjetissa 1500 e (2013). Pienavustus ei voi kattaa kokonaan tapahtuman kustannuksia.

 

Pienavustuksen myöntämisestä päättää kulttuurisihteeri viranhaltijapäätöksellä. Päätöksenteossa kulttuurisihteeri arvioi haettavalla pienavustuksella toteutettavan toiminnan laadukkuutta ja vaikuttavuutta, kokonaiskustannuksia, saavutettavuuden parantamista, tapahtuman kohderyhmän laajuutta. Pienavustusta haetaan vapaamuotoisesti tai kohdeavustuslomakkeella. Lisätiedot: kulttuurisihteeri 0400 797 944, anu.yli-pyky@mantyharju.fi

 

 

MUSEON KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

Mäntyharjun museon uusi kokoelmapoliittinen ohjelma Mäntyharjun esineellinen muisti on hyväksytty sivistyslautakunnassa 13.3.2013. 

Museon kokoelmapoliittinen ohjelma (pdf)

Mäntyharjun KOPO:n liitteet

Liite1 Lainaustodistus (pdf)
Liite2 Poistopöytäkirja (pdf)
Liite3 Vastaanottolomake (pdf)


Huhtikuu 2013

Viikon 8 tapahtumakimara

Watti Valopää ja kadonnut hehku - Koko perheen elämyksellinen taikashow ti 19.2.2013 klo 18.00 Kulttuurisalissa

Kommellukset alkavat, kun eräänä päivänä yölamppu Watti Walopään hehku sammuu. Multimediakännykkä Simo Simkortti yrittää auttaa Walopäätä, mutta siitä syntyy monia kommelluksia. Walopää mm. levitoi ilmassa ja kutistaa itsensä lilliputin kokoiseksi. Esityksen on luonut taikuri Janne Rauduskoski, Simo Simkortin ääni Vesa Vierikko ja Kaisa Kuvana Tuija Nuojua.

Liput 10 e/ hlö, Perhelippu 35 e (2 lasta ja 2 aikuista).

Ennakkolipunmyynti Mäntyharjun kunnan yhteispalvelupisteestä. Esityksen lahjakortteja myös pukinkonttiin

Järj. Mäntyharjun kulttuuripalvelut, p. 0400 797 944

 

Faarao Pirttikangas ja Pekko Käppi kansanmusiikkikiertueella Ke 20.2.2013 klo 18.00 Kulttuurisalissa

Pekko Käppi on jouhikkotaiteilija, joka on aloittanut instrumenttinsa soiton vuonna 1997. Häneltä on ilmestynyt kaksi soololevyä; Jos Ken Pahoin Uneksii (2007) ja Vuonna ´86 (2010). Jälkimmäinen palkittiin vuoden 2010 parhaana kansanmusiikkilevynä.

Pekka "Faarao" Pirttikangas on vaikuttanut 15 vuotta Cosmo Jones Beat Machine yhtyeen primus motorina ja on jazzkollektiivi Astro Can Caravanin perustajajäsen. Molemmilta yhtyeiltä on julkaistu useita levyjä. Faarao Pirttikangas nimen alla Pekka on tehnyt, sekä soolo-, että bändikeikkaa kolmen vuoden ajan. Hänen musiikissaan yhdistyy varhainen delta-ja gospelblues, kansanmusiikki, syvän etelän rytmit ja vanhat virret.

Pekon ja Faaraon instrumentaatioon kuuluu kaksi laulua, jouhikko, kitara ja rytmistompperi. Repertoaarista löytyy mm. renqvistiläisiä virsiä, 1900-luvun alun gospelblueseja käännösversioina, vanhoja balladeja, amerikansuomalaisia lauluja ja miesten omia sävellyksiä.

 

Hyllyt täynnä aarteita -perhekonsertti To 21.2.2013 Kirjastossa

Esiintyy Pertti Rasinkangas ja Ohilyöntiorkesteri. Vapaa pääsy.

 


MÄNTYHARJUN VERSOPILOTTI ALKANUT HELMIKUUSSA 2013 

Versoverkko Etelä-Savoon -hanke yhteistyössä Mäntyharjun kulttuuri- ja nuorisopalvelun kanssa ovat aloittaneet Askel -kuvataideseikkailun. Seikkalun tarkoituksena on tutustuttaa alakouluikäisiä lapsia kuvataiteen maailmaan. Seikkailu kestää kevään ajan ja seikkailun aikana tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoihin mm. akvarellimaalaukseen. hiilipiirustukseen, installaatioihin ja maataiteeseen. Ohjaajana toimii Auli Eskola. Apuohjaanan häärää nuoriso-ohjaaja Jonna Kuitunen sekä tarvittaessa kulttuuri- ja nuorisosihteeri. 

www.versoverkko.fi 

Kuvataideseikkailuryhmä on tällä hetkellä täynnä 

 

Maakunnallinan museopäivä Iso-Pappilan museolla torstaina 6.9. klo 10.00. Aiheena museon peruskunnostustus toimenpiteet sekä Mäntyharjun museon uusi  kokoelmastrategia.


Kesäkuu 2012

Kulttuuritilojen vakiovuorohakemukset

Kulttuurisalin vakiovuorot haettavissa ajalle 20.8.2012-31.5.2013
Vuoroajat koulupäivinä ti-to klo 15-21 ja la-su klo 8-16. Vapaamuotoiset hakemukset viimeistään 30.6.2012 mennessä.
Lisätietoa antaa kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky

 


Toukokuu 2012 

KULTTUURI AUTTAA KOTOUTUMAAN

Mäntyharjulaiset kulttuurijärjestöt ja -toimijat ovat päättäneet yhteistuumin toivottaa Mäntyharjuun tulleet tammikuussa saapuneet pakolaiset tervetulleeksi. Kulttuurielämys ylittää myös usein kielimuurin ja auttaa myös hahmottamaan ja tutustumaan uuteen kotimaahan ja kotipaikkaan.
 
Pakolaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaisen "kotikulttuuri" -kortin, jolla pääsevät tutustumaan paikallisiin kulttuuritapahtumiin maksutta. Kortti on voimassa vuoden 2012 loppuun.  Idea on kopioitu yhdeksäsluokkalaisten K9-kortista. Kulttuurikoti -korttiin ovat lähteneet mukaan molemmat kesäteatterit, sekä Mäntyharjun näytelmäkerho että Koirakiven nuorisoseura, jotka  toivottavat vieraat tervetulleeksi yhteen kesänäytösesitykseensä. Kulttuuriyrityksistä Taidekeskus Salmela tarjoaa pääsylipun kesänäyttelyynsä ja Linkkumyllyn kesä toivoo konserttivieraita kesäkonsertteihinsa. MÄntyharjun Virkistys esittelee tanssin voimaa kevätnäytöksessään la 12.5. 

Myös kansalaisopiston opintipiirit tulevat tutuksi, sillä Mäntyharjuun muuttaneet pakolaiset voivat käydä tutustumassa maksutta  Kansalaisopiston toimintaan eri ryhmissä yhdessä tukiperheen kanssa kaksi kertaa. Mäntyharjun kulttuuripalvelut tarjoavat vapaa lipun pääsääntöisesti kaikkiin kulttuuripalveluiden itsensä järjestämiin tapahtumiin tänä vuonna. Ensimmäinen tälläinen Kullttuurikoti -kortti tapahtuma on lastenmusiikkiorkesteri Tohtori Orffin konsertti ti 21.2. kulttuurisalissa. Mäntyharjun Kino tarjoaa yhden vapaavalintaisen elokuvaesityksen Elokuvateatteri Kinossa ensi vuoden aikana.
 
Kulttuuritoimijat toivovat Kulttuurikoti -kortin kautta kipinää Suomen kielen opiskeluun.  Toki tätä kautta tavoitellaan myös uusia harrastajia mukaan toimintaan sekä uusia innokkaita kulttuurikuluttajia Mäntyharjuun.