Juhlavuoden kalenteri

Juhlavuoden ohjelma

Kalenteri päivittyy koko vuoden 2020 ajan. Covid19-tilanteen vuoksi tapahtumia on jouduttu valitettavasti perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan.

5.12.2020 klo 15
Mäntyharjukantaatti
Mäntyharjun kirkko, Mäntyharjuntie 17

Mäntyharjun juhlavuosi on luonnollisesti myös Mäntyharjun kunnan oman kansalaisopiston juhlavuosi. Opisto onkin voimakkaasti mukana kunnan juhlavuonna etenkin Mäntyharjukantaatin uusintaesityksen harjoittelussa ja esityksessä. Yhteistyökumppanina kunnan ja kansalaisopiston kanssa tapahtuman järjestämisessä on Mäntyharjun seurakunta.  Kantaatin ensiesitys oli kunnan 400 -vuotisjuhlassa. Sen on säveltänyt ja sovittanut paikkakunnan muusikko, opettaja ja Mäntyharjun kansalaisopiston musiikin pitkäaikainen tuntiopettaja Pertti Puhakka opiston kuoroille ja soittokunnalle sekä solistille, uruille, kirkkokuorolle ja paikkakunnan soittajille.

Tule juhlimaan 425-vuotiasta Mäntyharjun kuntaa Mäntyharjukantaatin kera! Mukana ovat opiston kuorot ja kirkkokuoro sekä soittajin vahvistettu juhlakuoro. Musiikkia johtaa kantaatin esityksessä kapellimestari Jari Puhakka. Solistina on myös alkuperäisesityksessä solistina toiminut sopraano Taina Piira

 

Menneet tapahtumat:

20.6.-9.8.2020 ke-su klo 11-17
Mäntyharjun museon teemanäyttely: Muuttuva Mäntyharju
Mäntyharjun museo, Iso-Pappila, Iso-Pappilantie 3, Mäntyharju

Kesän 2020 ajan museon päärakennuksessa, Iso-Pappilassa on esillä toiveuusintana Muuttuva Mäntyharju -näyttely, joka nimensä mukaisesti esittelee muuttuvaa kotiseutuamme. Näyttelyä on päivitetty talven aikana ja mukana on myös uutta aineistoa. Myös piharakennukset näyttelyineen avautuvat.

Kotipaikka, kotiseutu. Iso osa meidän jokaisen omaa olemusta, identiteettiä. Aika kuluu ja tutut paikat muuttuvat. Kotitalon näkeminen vanhassa ilmakuvassa ilahduttaa, sen puuttuminen vielä vanhemmasta kuvasta hämmästyttää. Me rakennamme ympäristöämme ja se rakentaa meitä. Vanhempiemme ja isovanhempiemme muistot menneisyyden kohtauspaikoista, baareista ja kauppapuodeista ovat perustana meidän, jälkipolvien, omalle tarinalle.

Koronatilanteen vuoksi näyttelyohjelmistoon on tullut muutoksia ja kesälle 2020 alun perin suunniteltu nuorisokulttuuria käsittelevä teemanäyttely on siirretty kesälle 2021. Näyttelyn siirtäminen mahdollistaa muun muassa paremmin erilaisten oheistapahtumien ja ryhmävierailujen toteuttamisen.

Museon pääsylippu 5 €/3 €, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy. Lisätietoja: www.mantyharju.fi/museo

Järjestäjä: Mäntyharjun kunnan kulttuuripalvelut / museo

 

Pe 3.7. klo 19
MiniMenot: SIKAHAUSKA STAND UP – Panu Kärri ja Lauri Talikka
Nilkko Brewing, Pyhävedentie 22, Mäntyharju

Lappeenrantalaisen Sikahauska Stand Up klubin kyvyt saapuvat Mäntyharjuun. Panu Kärri on tehnyt komiikkaa 15 vuotta. Siinä ajassa ehtii mm. häviämään Vuoden Tulokas -finaalin Mikko Vaismaalle, häviämään Get Up, Stand Up -kilpailun Sami Hedbergille, kiertämään klubeja ympäri Suomen ja kouluttamaan koomikoita.

Lauri Talikka on Sikahauska klubin kyky, jossa yhdityy nokkelalla tavalla insinöörimäinen ajattelu ja basistin letkeä ote elämään.

Liput 5 €, sis. oluen tai alkoholittoman virvoitusjuoman. Lippuvaraukset ennakkoon: https://nilkkoshop.selz.com/

Yhteistyössä Mäntyharjun kulttuuripalvelut, Mäsek ja paikalliset yritykset

 

Ke 8.7. klo 18
Hautausmaakierros
Mäntyharjun kirkko, Mäntyharjuntie 22, Mäntyharju

Hautausmaakierros Mäntyharjun kirkon hautausmailla. Lähtö kierrokselle Mäntyharjun kirkon pääoven edestä.

Kierrokset järjestää yhteistyössä Mäntyharju-seura, Mäntyharjun Nuorisoseura ja seurakunta. Kierrokset on osa Mäntyharju 425-juhlavuoden ohjelmaa. Tervetuloa mukaan kierrokselle!

 

To 9.7. klo 18
MiniMenot: TRUBADUURI TUOMAS LEHTO
Makasiinin Puoti & Kahvila, Asematie 8, Mäntyharju

Trubaduuri Tuomas Lehto tunnetaan myös lempinimellä Mr. Sunshine. Lempinimi juontaa juurensa miehen esitysten hyväntuulisuuteen ja iloisuuteen ja se tarttuu kuulijaan kuin kuulijaan. Tuomas on tuttu näky myös monen eturivin artistin taustabändissä sekä oman Wanha Swengi -kokoonpanon kantavana voimana. Hän myös säveltää ja sanoittaa musiikkia.

Liput 5 €, sis. lasillinen Vierulan tilan mansikkakuohujuomaa (alkoholiton). Lippuvaraukset Makasiinin Puoti & Kahvilasta. Avoinna su-to klo 10-17, pe-la klo 10-21

Yhteistyössä Mäntyharjun kulttuuripalvelut, Mäsek ja paikalliset yritykset

 

Ke 15.7. klo 18
Hautausmaakierros
Mäntyharjun kirkko, Mäntyharjuntie 22, Mäntyharju

Hautausmaakierros Mäntyharjun kirkon hautausmailla. Lähtö kierrokselle Mäntyharjun kirkon pääoven edestä.

Kierrokset järjestää yhteistyössä Mäntyharju-seura, Mäntyharjun Nuorisoseura ja seurakunta. Kierrokset on osa Mäntyharju 425-juhlavuoden ohjelmaa. Tervetuloa mukaan kierrokselle!

 

To 23.7. klo 16
MiniMenot: RUNOILTAPÄIVÄ – lavarunoilija Juho Kuusi
Linkkumylly, Mouhuntie 647, Mäntyharju

Juho Kuusi on runoilija, lavarunoilija, suunsoittaja, veli, eno, toveri, ystävä, ihminen. Juho on esiintynyt reilun 10 vuoden ajan. Hän on voittanut poetry slamin -suomenmestaruuden vuosina 2012 ja 2016. Suurelle yleisölle Juho tuli tunnetuksi Talent Suomi 2020 -finalistina.

Juhon runot ovat henkilökohtaisia, kantaaottavia, nokkelia ja niissä on myös mustaa huumoria. Tyyliltään runot ovat pääasiassa vapaamittaisia ja -muotoisia.

Pöytäseuruelippu (4 hlö) 28€, sisältää kahvin ja makean. Myydään vain pöydittäin. Lippuvaraukset ennakkoon: linkkumylly@linkkumylly.fi, 040 522 2293 (Leila) tai 050 449 3002 (Ari)

Yhteistyössä Mäntyharjun kulttuuripalvelut, Mäsek ja paikalliset yritykset

 

Pe 24.7. klo 18
MiniMenot: LAULA KANSSAIN – yhteislauluja Jari Puhakan kanssa
Rantaravintola Kurkiniemi, Asematie, Mäntyharju

Laula kanssain on yhteislaulumatinea, jossa pääsee laulamaan kaiken kansan tuntemia ja rakastamia ikivihreitä sävelmiä Kotkan ruususta Dingon hitteihin. Laulattaja ja seremoniamestarina toimii mäntyharjulaisille tuttu kapellimestari, pianisti Jari Puhakka.

Liput 5 €, sis. iltakahvit. Lippuvaraukset ennakkoon Kurkiniemestä.

Yhteistyössä Mäntyharjun kulttuuripalvelut, Mäsek ja paikalliset yritykset

 

Pe 26.6. klo 18
MiniMenot: Heidi Pakarinen (laulu), Harri Lidsle (tuuba) ja Matti Hussi (piano)
Villa Aurora, Tervaniementie 2, Mäntyharju

Konsertin ohjelmistossa tuttua musiikkia vuosien varrelta. Tangokuningatar 2013 Heidi Pakarisen johdolla kuullaan reippaita valsseja, kiihkeää humppaa ja kaihoisaa tangoa.

Vapaa pääsy, paikkavaraukset ennakkoon Villa Aurorasta p. 045 615 6260 tai info@avamor.fi. Kahvila avoinna ennen/jälkeen konsertin. Tapahtuma on osa Villa Auroran 5-vuotisjuhlavuotta.

Yhteistyössä Mäntyharjun kulttuuripalvelut, Mäsek ja paikalliset yritykset

 

6.6.2020
Taidekeskus Salmelan avajaiset
Taidekeskus Salmela, Mäntyharjuntie 25, Mäntyharju

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avautuvat lauantaina 6.6.2020. Lisätietoja: www.taidekeskussalmela.fi

Järjestäjä: Taidekeskus Salmela

 

5.6.2020
4H-kerholaisten 425-synttärijuhlat
Tyllilä-Hovi, Tylliläntie 52, Mynttilä, Mäntyharju

4H-kerholaiset viettävät synttäreitä 425-vuotiaan Mäntyharjun kunniaksi. Menossa mukana Mäntyharjun 4H ja Mäntyharjun Martat.

Tilaisuudet on tarkoitettu 4H-kerholaisille. Lisätietoja saat omasta kerhostasi.

Järjestäjä: Mäntyharjun 4H

 

13.-19.4.
Ploggingviikko
Mäntyharjun kunnan alue

Mäntyharjussa vietetään 13.-19.4. Ploggingviikkoa, jonka aikana kannustetaan ottamaan ulkoillessa roskapussi mukaan ja poimimaan matkalla nähdyt roskat, ja toimittamaan ne roskikseen. Mäntyharjun 425-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Ploggingviikkoa toteuttavat Mäntyharjun Virkistys, Mäntyharjun Reissupolku, sekä Mäntyharjun perusopetus haastavat kaikki kuntalaiset mukaan siistimään yhteistä ympäristöä.

Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Ploggingissa yhdistyvät kätevästi kuntoilu ja ympäristöstä huolehtiminen, ja se sopii kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä yhtä lailla kävellen tai juosten, yksin tai yhdessä vaikka koko perheen kanssa. Plogatessa poimitaan reitin varrelta roskia, jotka toimitetaan asianmukaisesti roska-astioihin. Muistathan myös plogatessasi turvallisuuden, säilytä turvallinen etäisyys muihin liikkujiin ja varo teräviä esineitä.

Jakamalla kuvan plogging-saaliistasi Instagramissa #ploggingmäntyharju ja tägäämällä @mjuvirkistys osallistut Ploggingviikon päätyttyä suoritettavaan arvontaan, jossa arvotaan jäätelölahjakortteja torin jäätelökioskeille, joilla voittajat pääsevät herkuttelemaan jäätelökauden alettua. Arvontapalkintoja sponsoroi LC Mäntyharju.

Valtakunnallista Plogging-Finland päivää vietetään lauantaina 23.5.2020.

 

29.2.-1.3.2020  PERUTTU SÄÄOLOSUHTEIDEN VUOKSI!
Mäntyharju 425/100 hiihto 
Mäntyharjun urheilualue, Urheilutie 1, Mäntyharju

Hiihtotapahtuma, joka tarjoaa haastetta vähän kovemmallekin karpaasille. Reittivaihtoehdot leppoista 100 kilometriä tai Mäntyharju 425-vuotisen olemassaolon kunniaksi 425 kilometriä. Reitti on 2 km pitkä, kauttaaltaan tykkilumitettu ja kulkee Mäntyharjun urheilupuistossa. Lähtö 29.2.2020 klo 9 ja maali sulkeutuu 1.3.2020 klo 18. Yksilö ja joukkuesarjat. Ilmoittautumiset: https://holvi.com/shop/griffin/

Järjestäjä: Griffin Events Finland

 

18.1.2020 klo 14-15.30
Maakuntalaulut raikaa! -konsertti

Mäntyharjun kulttuurisali, Kompantie 22, Mäntyharju

Tule laulamaan Suomen maakuntalaulut yhdessä sopraano Taina Piiran ja pianisti Janne Hovin kanssa ja kuulemaan myös muutama heidän esityksensä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

31.12.2019 klo 23.40
Mäntyharju 425 -juhlavuoden avajaisilotulitus
Kirkonkylän kokkoranta, Mäntyharjuntie (kirkkoa vastapäätä)

Ohjelmassa Kirkonkylän kylätoimikunnan, Mäntyharjun kunnan sekä Mäntyharjun seurakunnan tervehdykset. Kirkonkellojen pauhu vie meidät vuoteen 2020, jota seuraa ilotulitus.

Järjestäjä: Kirkonkylän kylätoimikunta