Asuminen

Mäntyharju on noin 6000 asukkaan kunta Etelä-Savossa. Mäntyharju sijaitsee 5-tien välittömässä läheisyydessä ja täältä pääsee kätevästi myös junalla niin pohjoiseen kuin etelään. Hyvät palvelut, harrastusten kirjo ja lähellä oleva luonto on yhtälö, jossa moni viihtyy. Suomen parhaaksi mökkikunnaksi tituleerattu Mäntyharju tarjoaa myös paljon vaihtoehtoja vapaa-ajanasumiseen.

Asu mukavasti Mäntyharjussa

Mäntyharjussa voit asua taajamassa tai maaseudulla, citymökissä tai maatalossa. Erilaisia vaihtoehtoja asumiseen on tarjolla laajasti.

Mäntyharjun kunnalla on tarjolla vapaita tontteja niin lähellä keskustaa kuin järvien rannoillakin. Kiinteistö Oy Keskiväli vuokraa ja hallinnoi noin 400 vuokra-asuntoa Mäntyharjussa.

Solmu-palvelu auttaa tarvittaessa mahdollista Mäntyharjulle muuttajaa yksilöllisesti avaimet käteen -periaatteella. Katso lisää www.eroakiireesta.fi.

Mäntyharju lukuina

Pinta-alaa Mäntyharjussa on n. 1 210 km2, josta vesistöjä on n. 230 km2. Rantaviivaa on yhteensä lähes 1 520 km. Mäntyharjuun on rakennettu 4 853 loma-asuntoa. Silti mökkejä mahtuu vielä – niitä on keskimäärin alle 3 rantakilometriä kohden. Asukastiheys täällä on 6,2 asukasta neliökilometrillä.

Tuloveroprosentti vuonna 2018 on 19,75

Kiinteistöveroprosentit 2018

  • vakituinen asunto 0,55
  • yleinen kiinteistöveroprosentti 1,10 (maapohja ja muut kiinteistöt, yleishyödylliset yhteisöt)
  • muut asunnot 1,15
  • rakentamaton rakennuspaikka 4,10