Korona-infoa

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaista tietoa koronavirusepidemiaan liittyen. 

Järjestelyt koronavirusepidemian aikana [päivitetty 27.8.2020] 

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet antamaansa koronaepidemiaan liittyvää ohjeistusta. Jatkossakin tärkeintä on ehkäistä taudin tarttumista, huolehtia hyvästä hygieniasta, välttää tarpeettomia lähikontakteja sekä järjestää tilat tavallista väljemmin. Suositusta noudattamalla vähennetään koronaviruksen leviämis- ja tartuntariskiä. 

Lue ajankohtaiset tiedot koronavirusepidemian aiheuttamiin järjestelyihin liittyen

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Lukio ja vapaa sivistystyö

Kirjasto

Vapaaehtoisten tarjoamaa apua

Yrittäjät

Epäiletkö koronavirustartuntaa? Aiheuttaako korona huolta? Ohjeita ja neuvoja löydät Essoten sivuilta: https://www.essote.fi/mikkelin-keskussairaala-on-varautunut-koronavirukseen/


Essoten alueellinen suositus kasvomaskin käytöstä

Essote on antanut suosituksen kasvomaskin käytöstä seuraavasti:

Essote suosittaa kasvomaskin käyttöä,

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, erityisesti ruuhkavuoroilla linja-autoissa ja junissa
  • kun olet matkalla koronavirustestiin tai pois sieltä. Suosittelemme välttämään  kaikkea liikkumista kodin ulkopuolelle ennen kuin testitulos on valmis poislukien akuuttiin terveyteen  kuuluva matka maskien käyttäen
  • kun palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, esimerkiksi akuuttiin terveysasiaan liittyvä matka.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän myös tilanteissa joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa:

-Tällaisia tilanteita voivat olla laajat yleisötapahtumat joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa kuten urheilutapahtumat, messut ja musiikkitilaisuudet.

– Joukkotapahtumissa suositellaan tapahtumapaikalla oleville järjestävän tahon edustajille/myyntipisteiden henkilöstölle kasvon peittävän visiirin tai suojamaskin käyttöä.