Kirjastopalvelut

Mäntyharjun kirjasto

Kirjastoon ei voi tulla kipeänä tai oireisena.
Asiakaspalvelussa asiointi pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä kontaktien vähentämiseksi. Käytäthän automaattejamme asiointiin. Kirjastossa tulee noudattaa turvavälejä muihin asiakkaisiin sekä henkilökuntaan. Kirjastossa on käsidesiä sekä käsienpesumahdollisuus. Seuraamme epidemiatilannetta. Lisää tietoa epidemian vaikutuksista kunnan kirjastopalveluihin löydät täältä: https://mantyharju.fi/sisalto/palvelut/covid-19/kirjasto
 

Aukioloajat:

Ma-Pe:
Henkilökunta paikalla 10-17
* Omatoimiaika 7-10 ja 17-21

La: vain omatoimiaika 7-21

* Omatoimiaikana kirjastoon kirjaudutaan kirjastokortilla
  ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla.

Katso kirjaston ajankohtaisimmat uutiset, tapahtumat ym. kirjaston alasivulta https://mantyharju.fi/sisalto/palvelut/kirjastopalvelut/ajankohtaista

Käy myös Facebook-sivuillamme, josta näet esimerkiksi ajankohtaista tietoa kirjaston näyttelyistä, kirjailijavierailuista tai poistomyynneistä.

 

Yhteystiedot

Lääkärinkuja 2, 52700 Mäntyharju
Lainaussali, 044 7707 229

Tarkemmat yhteystiedot näet tästä.

 

Kirjastopalvelujen käyttäminen

Käyttääksesi kirjaston lainauspalveluja tarvitset voimassaolevan kirjastokortin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.
Kirjastokortin saadaksesi tarvitset mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä täytetyn asiakatietolomakkeen. Asiakastietolomakkeen voit hakea palvelutiskiltämme tai tulostaa tästä: Asiakastietolomake
Kirjastokortti on henkilökohtainen. Ilman korttia aineistoa ei voi lainata.

Alle 15-vuotiaan asiakkaan lainoista vastuussa on huoltaja. Lapsiasiakas liitetään huoltajan tietoihin palvelutiskillämme.
Mikäli korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastolle. Kortin uusiminen maksaa 2 euroa. Kortti käy kaikkiin Lumme-kirjastoihin.

Voit uusia lainojasi verkkokirjaston kautta kirjautumalla kirjastokorttisi numerolla sekä tunnusluvullasi. Tunnusluku asetetaan kirjastokortin luomisen yhteydessä. Se on mahdollista asettaa myös jälkikäteen.
Kirjastokortillasi ja tunnusluvullasi voit myös kirjautua omatoimiaikana kirjastoon, kun olet käynyt ensin kirjastossa hyväksymässä omatoimikirjaston käyttöehdot. Tällöin virkailija liittää asiakastietoihisi omatoimikirjaston käyttöluvan.
Alle 15-vuotias tarvitsee omatoimikirjastoa käyttääkseen vanhemman allekirjoittaman lupalomakkeen. Lomakkeen voi tulla täyttämään yhdessä lapsen kanssa kirjastolle.

Katso tarkemmat tiedot ja kirjaston käyttöohjeet täältä.

 

Verkkokirjasto

Verkkokirjasto (Lumme-kirjastot)

Lumme-kirjastojen yhteinen Lumme-Finna-verkkokirjasto otettiin käyttöön 4.2.2019. Verkkokirjastossa voit muun muassa uusia lainasi, tehdä varauksia sekä tehdä aineistohakuja. Voit myös maksaa yli 0,65€ suuruiset myöhästymismaksusi verkkokirjastossa. Voit myös liittää lastesi kirjastokortit verkossa omiin tietoihisi, jolloin pääset uusimaan myös heidän lainansa verkossa. Liitettäviin kortteihin tulee olla liitettynä nelinumeroinen tunnusluku. Tunnusluvun voi asettaa omalle kortilleen henkilökohtaisella käynnillä kirjastossa.

Kirjautumiseen tarvitaan käyttäjätunnukseksi kirjastokortin numero.  Salasana on kirjastosta saatu (vähintään) nelinumeroinen tunnusluku. Samoilla tunnuksilla voit kirjautua elokuvapalvelu Viddlaan (2 elokuvalainaa asiakasta kohden per kuukausi) sekä e-kirjojen ja e-äänikirjojen lainauspalveluun Ellibslibraryyn. Tunnusluku käy myös omatoimikirjastoon sisäänkirjautuessa, kun olet ensin käynyt kirjastossa hyväksymässä omatoimikirjaston käyttösäännöt. Tämän jälkeen henkilökunta asettaa asiakastilillesi omatoimikirjaston käyttöoikeuden.


 

Palaute ja osoitteenmuutos

Kirjastoa ja sen asiakaspalvelua koskevan palautteen voi antaa suoraan kirjaston henkilökunnalle tai kirjastossa olevaan palautelaatikkoon.

Sähköisesti palautetta voi antaa osoitteeseen mantyharju.kirjasto@mantyharju.fi. Palautetta voi antaa myös sivistyslautakunnalle. Palautteen saaminen on tärkeää kirjaston toiminnan kehittämiseksi.

Osoitteenmuutoksen voi tehdä sähköisesti kirjautumalla verkkokirjastoon osoitteessa lumme.finna.fi tai puhelimitse suoraan kirjastoon numeroon p. 044 770 7229.

 

Digitointi Mäntyharjun kirjastossa

Kirjaston digitointitilassa on levykkeiden lisäksi mahdollista digitoida vhs-kasetteja, c-kasetteja, lp-levyjä, valokuvia, diakuvia ja valokuvanegatiiveja. Vanhat muistot on siis mahdollista tallentaa digitaaliseen muotoon. Kirjaston digitointitila on asikkaiden käytössä maksutta. Tila kannattaa varata etukäteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Otathan tallennusvälineen (eli esimerkiksi tyhjä CD) mukaan. Kirjastolla on myös myynnissä CD- ja DVD-levyjä sekä muistitikkuja tallentamista varten.

Katso lisätietoja tästä: Digitointi sekä Digitointitilan käyttösäännöt.

Mäntyharjun kirjaston digitointitilaan on hankittu asiakastoiveiden perusteella levykeasema. Monelle on jäänyt tekstiä ja kuvia saavuttamattomiin vanhoille "disketeille", kun tallennusvälineet ja tietokoneet ovat muuttuneet. Näitä vanhoja tiedostoja on nyt mahdollista pelastaa nykyaikaisemmalle tallennusvälineelle, vaikkapa vanhoja kuvia muistitikulle. Varmistathan, että haluamasi aineisto on mahdollista digitoida kirjastossamme haluamallesi välineelle. Voit kysyä lisätietoja kirjastostamme sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot näet tästä.