Aineisto, uusinnat, varaukset

Kirjastomme kuuluu Lumme-kirjastoihin ja jakaa yhteisen kirjastojärjestelmän muiden Lumme-kirjastojen kanssa. Mäntyharjun kirjastokortilla voi lainata myös muissa Lumme-kirjastoissa. Voit palauttaa kaikkia Lumme-kirjastojen aineistoa mihin tahansa Lumme-kirjastoon. Kirjaston asiakaspäätteillä on nähtävänä myös muiden Lumme-kirjastojen kokoelmat. Aineistohakuun pääset osoitteessa https://lumme.finna.fi

Aineistohaku ja selaus

Aineistohakuun pääset osoitteesta https://lumme.finna.fi, jossa ilman tunnuslukua voit

  • selata aineistotietokantaa
  • tarkistaa, onko teos hyllyssä vai lainassa (punainen ruksi teoksen kohdalla tarkoittaa, että teos ei ole tällä hetkellä saatavilla)
  • nähdä, missä kirjastoissa teos on saatavilla
  • nähdä lainassa olevan teoksen lähimmän eräpäivän

 

Lainan uusiminen

Lainatun aineiston voi uusia, ellei siitä ole varauksia. Uusintoja voi olla enintään 5. Lainojen uusiminen onnistuu vain silloin kun asiakkaan sakkosaldo ei ylitä lainauskieltorajaa, joka on 10 euroa. Uusiminen käy puhelimitse arkipäivinä klo 8 alkaen p. 044 770 7231 tai internetissä osoitteessa https://lumme.finna.fi . Internetissä uusimista varten tarvitset kirjastokortin numeron lisäksi salasanan, jonka saat henkilökohtaisesti kirjastosta. 

 

Aineiston varaus

Varauksen voi tehdä kaikesta muusta aineistosta paitsi lehdistä. Voit tehdä varauksia myös kirjaston hyllyssä olevasta aineistosta. Varaus on maksutonta, ainoastaan noutamatta jääneestä varauksesta peritään 1 € maksu. Varausta ei voi peruuttaa, kun aineisto on jo kuljetuksessa tai jo saapunut kirjastoon noudettavaksi. Sovi kirjastossa, haluatko varauksen saapumisilmoituksen sähköpostina tai tekstiviestinä matkapuhelimeen. Varattu aineisto on noudettavissa kirjaston varauskärrystä sen jälkeen, kun olet saanut saapumisilmoituksen. Varttu aineisto on merkitty varauskärryssä varaustunnuksella. Oman varaustunnuksesi näet saapumisilmoituksesta. Varaustunnus on yleensä automaattisesti luotu numerosarja.

 

Seutulainat ja kaukopalvelu

Löytäessäsi haluamasi aineiston toisesta Lumme-kirjastosta, voit varaamalla saada sen toimitettua maksutta haluamaasi Lumme-kirjastoon seutulainana. Vain noutamatta jääneestä varauksesta veloitetaan 1 €.

Aineisto, jota ei  löydy Lumme-kirjastojen omista kokoelmista, voidaan tilata asiakkaalle kaukopalveluna. Kaukopalvelusta kirjasto perii maksun. Aineistoa voidaan tilata Suomen yleisistä kirjastoista,  ammattikorkeakoulujen kirjastoista, sekä yliopistokirjastoista. Kaukolainan toimitusaika on n. 3-5 pv riippuen saatavuudesta. Kirjojen laina-ajat ovat kirjastokohtaisia, yleensä 4 viikkoa ja lainoja voidaan uusia ellei niistä ole varauksia.

Kaukolainapyyntö tehdään täyttämällä kaukopalvelupyyntölomake ja maksu maksetaan tilausta tehdessä. Kaukolainamaksu on 3 € ja eläkeläisille ja opiskelijoille 2 €, sekä lisäksi mahdolliset lähettävän kirjaston perimät kulut. 

 

Kokoelmapolitiikka

Kirjaston kokoelmaan kuuluu kirjat, lehdet, ja av-aineisto eli kasetit, cd-, cd-rom- ja dvd-levyt. Kokoelmapolitiikkassa määritellään perusteet minkä mukaan hankitaan, säilytytetään ja varastoidaan kirjastoaineistoa. Lisäksi siinä on ohjeistus minkä mukaan aineistoa poistetaan ja millaiset ehdot on lahjoitusten vastaanottamisessa. Kuntalaiset voivat esittää hankintatoiveita ja etenkin kotiseutukokoelmaan toivotaan lisää Mäntyharjua koskevaa aineistoa tai mäntyharjulaisten omaa tuotantoa. Kokoelmapolitiikka tiivistetyssä muodossa

 

Kuuntele musiikkia internetissä     

Mikkelin maakuntakirjasto tarjoaa Etelä-Savon kirjastojen asiakkaille mahdollisuuden kuunnella maksutta musiikkia internetistä Naxos Music Library –palvelun kautta. Musiikinkuuntelupalvelu on verkossa toimiva palvelu ja sivustolta voi kuunnella klassisen, maailmanmusiikkin, jazzin ja kansanmusiikin äänitallenteita. Kuunteluun pääset Mäntyharjun kirjastossa toimivalla kirjastokorttisi numerolla ylläolevasta Naxos-logosta.

Äänitteitä ei voi tallentaa omalle tietokoneelle. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos, jotta seuraava asiakas pääsee kirjautumaan palveluun. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tästä linkistä.

 

 

Yhteystiedot näet tästä.