Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus Mäntyharjussa

Kunnassa on tarjolla sekä taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetusta (musiikkiopisto; musiikki) että yleisen oppimäärän opetusta (kansalaisopisto; lapsille ja nuorille jatkuvana teatteritaide, käsityö ja musiikki sekä aikuisille oppimäärää päättäville vanhan opetussuunnitelman mukaisena käsityö 31.7.2021 asti).

Taiteen perusopetuksen koulutukset löydät seuraavista oppilaitoksista:

 

Mäntyharjun kansalaisopisto

Opiston nettisivut http://opisto.mantyharju.fi .

Mäntyharjun kansalaisopistossa annetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetusta 

– musiikissa,

– teatteritaiteessa ja 

– käsityössä.

Taiteen perusopetuksessa kansalaisopistossa on noin 65 hlöä.  Elokuussa 2018 voimaan astui uusi opetussuunnitelma. Sen rinnalla kulkee 31.7.2021 asti joillakin oppilailla vanha vuoden 2015 (perusteet 2005) opetussuunnitelma. Musiikki etenee melko pitkälle yksilöllisen suunnitelman (esim. äänentoisto, laulu/kitara/piano tms.) mukaan.  Toki joitakin osuuksia opiskellaan yhdessä. Teatteri ja kädentaito-/ kuvataideopetus etenevät enemmän ryhmämuotoisena.

Päästäksesi TPO -opiskelijaksi, voit hakeutua suoraan johonkin taiteen perusopetusryhmään (lähinnä teatteritaide ja käsityö) tai anoa yksilöllisen polun opiskelupaikkaa (jälkimmäinen käytössä pääosin vain musiikissa).

Löydät kansalaisopiston taiteen perusopetusryhmät opinto-ohjelmasta hakusanalla  ’TPO’.

Vuoden 2017 valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet ja vuoden 2018 paikallisen, Mäntyharjun kansalaisopiston opetussuunnitelman löydät täältä.

 

Mikkelin musiikkiopisto

www.mlimo.fi

Mikkelin musiikkiopistolla on Mäntyharjussa oma sivutoimipiste. Musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetusta musiikissa. Mäntyharjussa sillä on opiskelijoita noin 65. 

Linkin kautta löydät opiston sivut.