Yhtenäiskoulu

Mäntyharjun Yhtenäiskoulu sijaitsee Mäntyharjun keskustassa lähellä kirjastoa, terveyskeskusta ja lukiota. Rakennus on otettu käyttöön elokuussa 2011. Koulussamme opiskelee tällä hetkellä n. 425 oppilasta luokilla 0-9. Oppitunnit pidetään pääasiassa Yhtenäiskoulussa. Joitakin oppitunteja on lukiolla. Liikuntaa opetetaan urheilualueilla, koulun salissa ja Kisalassa.

Yksi painopistealueemme on liikkuminen. Olemme mukana Liikkuva koulu –hankkeessa. Olemme lisänneet liikkumista välituntisin sekä myös oppituntien aikana. Opiskellahan voi muutenkin kuin istuen koko ajan. Pidämme kaksi ensimmäistä tuntia yhteen ja saimme näin pidemmän välitunnin. Pitkä ruokatunti ohjatun liikkumisen myötä tuo mukavaa vaihtelua koulupäivään.

Koulumme on rekisteröitynyt valtakunnallisen KiVa Koulu -ohjelman käyttäjäksi. KiVa Koulu -ohjelma on kehitetty toimintamalli koulukiusaamisen ennaltaehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. KiVa lyhenne muodostuu sanoista Kiusaamisen Vastainen tai Kiusaamista Vastustava. KiVa-koulu ohjelman yleiset toimenpiteet kohdistuvat kaikkiin oppilaisiin ja ovat pääasiassa kiusaamista ehkäiseviä. KiVa Koulu-ohjelma on koko koulun ohjelma. 

Tiedotamme koulun asioista pääsääntöisesti Wilman kautta. 

7. – 9. luokkien oppilaat saavat omat tunnukset Wilmaan ja pääsevät katsomaan itseään koskevia merkintöjä, vaikka eivät voi niitä muuttaa.