Museo

Mäntyharjun museo

Mäntyharjun Iso-Pappila
Iso-Pappilantie 3
52700 Mäntyharju

Avoinna 20.6.-9.8.2020, ma-ti suljettu, ke-su klo 11-17 

Koronatilannetta seurataan ja muutoksia toimintaan tehdään tilanteen vaatiessa.

Pääsyliput 

Museon pääsylippu 5 €/3€, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Paikkakuntalaiset ja Mäntyharjun kesäasukkaat voivat pyytää lippua ostaessaan koko kesän voimassa olevan paikkakuntalaislipun. Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Teemanäyttelyssä toiveuusintana Muuttuva Mäntyharju

Kesän 2020 ajan museon päärakennuksessa, Iso-Pappilassa on esillä toiveuusintana Muuttuva Mäntyharju -näyttely, joka nimensä mukaisesti esittelee muuttuvaa kotiseutuamme. Näyttelyä on päivitetty talven aikana ja mukana on myös uutta aineistoa. Myös piharakennukset näyttelyineen avautuvat.

Kotipaikka, kotiseutu. Iso osa meidän jokaisen omaa olemusta, identiteettiä. Aika kuluu ja tutut paikat muuttuvat. Kotitalon näkeminen vanhassa ilmakuvassa ilahduttaa, sen puuttuminen vielä vanhemmasta kuvasta hämmästyttää. Me rakennamme ympäristöämme ja se rakentaa meitä. Vanhempiemme ja isovanhempiemme muistot menneisyyden kohtauspaikoista, baareista ja kauppapuodeista ovat perustana meidän, jälkipolvien, omalle tarinalle.

Koronatilanteen vuoksi näyttelyohjelmistoon on tullut muutoksia ja kesälle 2020 alun perin suunniteltu nuorisokulttuuria käsittelevä teemanäyttely on siirretty kesälle 2021. Näyttelyn siirtäminen mahdollistaa muun muassa paremmin erilaisten oheistapahtumien ja ryhmävierailujen toteuttamisen.

Muut näyttelyt

Väentupaan on sisustettu tyypillinen, mäntyharjulainen maalaistalon tupa, minkä lisäksi talon toisessa päässä on esillä Matkakuvaaja Nestor Kurvisen neljä vuosikymmentä Mäntyharjussa -näyttely.

Kivinavetan yläkerrasta löytyy kokoelma hevosvetoista ajokalustoa sekä 100-vuotiasta suomenhevosta kunnioittava Vetävä työhevonen -näyttely. Navetan alakerrassa on esillä Nina Ternon veistoksia ja edellisten kesien erikoisnäyttelyitä lyhennetyssä muodossa. Lisäksi museoalueeseen kuuluu riihi.

Museo verkossa

Mäntyharjun museon uusi Mäntyharjua puolin ja toisin verkkomuseo on avattu 

Museon blogi löytyy täältä: Museon blogiin

Lisätietoa eteläsavolaisista paikallismuseoista löytyy Etelä-Savon museoiden sivuilta.

Mäntyharjun museo löytyy myös TwitteristäFacebookistaInstagramista ja Vimeosta.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Iso-Pappilantie 3, Mäntyharjun kirkonkylä
Postiosoite: Mäntyharjun museo, PL 76, 52701 Mäntyharju
p. 044 7707 346 (asiointipiste/vaihde), museon aukioloaikoina 044 262 3307, museo@mantyharju.fi