Liikuntapaikat

 

Ulkoliikuntapaikat talvella

Hiihtoladut: 
Urheilualueen ladut 
1km, 2km, 3km ja 6,1km VALAISTU
Uutelankierros 12,3 km , Sammalisenkierros 15,5km , Lustiginkierros 20,4 km
Kirkonkylän latu 1,0 km
Pyhäselän jäähiihtoladut; olosuhteiden salliessa latu Vihantasalmeen 28 km
Valtolan latu 3km
Halmeniemen latu 7 km (osa valaistu)
Mynttilän latu 10 km (osa valaistu)

Lataa hiihtolatukartta tästä

Luistelualueet:
Jääkiekkokaukalot , luonnonjää.
Urheilualue 58×26 m, Toivola 50×25 m.
Urheilualueen luistelualue, Yhtenäiskoulun luistelualue Kirkonkylänkoulun luistelualue, sekä pienluistelualueita kouluilla ja kylillä (Leppäniemi,  Varpanen, Valtola) 

Lataa retkiluistelukartta tästä

Avantouinti:
Avantouintikausi 1.10–31.5 Veljesniemessä.Avantouintiin liityvät asiat varaukset hoitaa Mäntyharjun Reissupolku

Moottorikelkkailu:
Mäntyharjun – Pertunmaan moottorikelkkakerhon urakarttoja myynnissä ABC-liikenneasemalla Kuortissa ja Mäntyharjussa Mäntyharjun Värissä. Uria on yhteensä noin 200 km. Kerhon tapahtumista ja jäsenyydestä voi tiedustella
Joona Mäntyseltä puh. 040 5584434


Sisäliikuntapaikat:

Liikuntahalli Kisala 22 m x 36 m, korkeus 8 m.
Myllyrinteen Sali, kokonaisala n. 520 m2, kokeus 3,2 m (judoa, voimistelua, tanssia

Koulujen salit:
Lukion pieni voimistelusali 10 x 17 m, korkeus 5 m.

Kirkonkylän koulun voimistelusali 18 x 9 m, korkeus 5 m. 

Yhtenäiskoulun voimistelusali 22 x 10 korkeus 6 m

Muut:

Halmela, Halmeniemi 19 x 9 m, korkeus 5 m (Lentopallo ja sulkapallo)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ulkoliikuntapaikat kesällä

Frisbeegolfrata:
Frisbeegolfrata sijaitsee keskustassa rantapuistossa. Radalla on 9 metallista maalikoria.
Lisää tietoja saat suositusta koko perheen harrastuksesta www.frisbeegolfradat.fi/rata/mantyharju

Padel- ja tenniskentät:
Urheilualueella 1 padelkenttä ja 1 tenniskenttä, varaukset puh. 044 770 7288
Lisätietoja: https://mantyharju.fi/sisalto/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntapaikkatiedotteet

Uimarannat:
Pukusuojalla varustettuja uimarantoja ovat Urheilualue, Haapaseläntie, Varpanen, Mynttilä, Tuustaipaleen kuntoutumiskeskus, Halmeniemi, Vanonen, Ruokohiekka, Valtola ja Ollikkala.

Beach-volley kentät:
Pekkolanlammen kenttä keskusurheilukentän läheisyydessä.
Kurkiniemen kenttä taajamassa.

 

 

 

 

 

 

Valaistut kuntopolut:
Urheilualue, pituus 6,0 km, kivituhka
Halmenniemi, pituus 2,3 km, ei ole purupintaa
Pärnämäki, pituus 1,3 km, ei ole purupintaa
Mynttilä, pituus 3,0km, purupinta

YKSITYISET LIIKUNTAPAIKAT

Vola-Golf Mäntymotellin läheisyydessä

Väntti-Golf


Vaellusreitit

Lataa sauvakävelypuiston kartta tästä

Sauvakävely puistossa on käytössä vain pappilannimen reitit(muut reitit suljettu)

Pappilannimen ulkoilureitti

Rengasreitti, joka lähtee Mäntyharjun kirkonkylässä sijaitsevasta Iso- Pappilasta. Reitti kaartelee kirkonkylän Pyhäveden maisemissa. Reitillä on venäläisten vuosina 1911-17 rakentamia linnoitteita. Matkan varrella Pappilanniemessä on taukopaikkana Nuotioniemen laavu. Lähtöpaikat Pyhävedentien päässä ja Iso-Pappilan parkkipaikalla. Reitti on 9 km pitkä ja se on merkitty oransilla värimerkinnöillä ja viitoilla. Reitti jatkuu Pertunmaalle ja edestakainen pisto Mäntymotellille.

Mouhun ulkoilureitti

Lähtö: liikuntahalli Kisala Mäntyharjun taajamassa tai Mouhun kylä Valkealan rajalla. Reitti kulkee metsämaastossa polku- ja metsäreittinä ja loppuosuudella maantiellä. Reitin varrella on useita metsäjärviä ja lampia. Kisalasta on 3,5 km matkaa ensimmäiselle nuotiopaikalle, Uutelan laavulle. Uutelan laavulta on viisi kilometriä seuraavalle nuotiopaikalle, Sammalisen kodalle, jossa on vesikaivo. Pitkäjärvenlaavulle reitin kolmannelle taukopaikalle tulee Sammalisen kodalta matkaa kuusi kilometriä. Mouhulla on yöpymismahdollisuus; Outinranta bed & breakfast. Mouhulta reitti jatkuu Valkealan retkeilyreittinä ja siitä on yhteys Repoveden kansallispuistoon. Mouhunreitti on 22 km pitkä ja se on merkitty oransilla värimerkinnöillä.

Pyhäkosken ulkoilureitti

Lähdöt: Itäinen lähtöpaikka on Mäntyharjun kirkonkylässä sijaitseva nuorisoseurantalo. Läntinen lähtöpaikka on Vihantasalmella sijaitseva kalamiesten rakentama Pyhäkosken laavu. Pyhäveden rannalla Ruokohiekassa hieman reitiltä sivussa on grillikatos ja uimapaikka. Reitti on 10 km pitkä ja se on merkitty oransilla värimerkinnöillä ja viitoilla.

Jokamiehen oikeuksin voit vierailla Mäntyharjulaisissa kohteissa:

 1. Haukkavuori
  Haukkavuorella on näköalapaikkoja ja kalliomaalauksia. Nuotiopaikka on kalliokielekkeen alla.

 2. Sipilän kankaat
  Kaunis soraharju Herajärven etelärannassa.

 3. Mäntysaaret
  Sijaitsevat soraharjun jatkeena Herajärvessä. Kesällä sinne pääsee veneellä tai kanootilla. Isossa Mäntysaaressa on hiekkaranta, uimapaikka, laavu ja nuotiopaikka.

 4. Hyhmäjärvi
  Noin kaksi kilometriä pitkä erämainen järvi Lyytikkälän asumattomalla korpialueella.

 5. Kaivannonkoski
  Kaivannonkoskella Tuustaipaleella on komea koskimaisema.

 6. Laanavuori
  Kallaveden etelärannalla Ollikkalanlahden eteläpuolella sijaitseva Laanavuori nousee Kallaveden pinnasta kymmenien metrien korkeuteen. Vuoren laelta avautuvat hienot maisemat Kallavedelle. Laanavuoren länsilaidalla on Laanalahti, joka hiekkarantaisena on hyvä uimapaikka.

 7. Keisarinlähde
  Kallaveden etelärannan penkassa raikasta vettä pulppuava lähde. Keisari Aleksanteri l pysähtyi lähteelle virkistäytymään 10.6.1803 tarkastaessaan Kallavedellä ollutta valtakuntansa rajaa.

 8. Laijärvi
  Laijärven rantaan on rakennettu lintutorni, jossa voi seurata, kun muuttolinnut levähtävät, vesieläimet pesivät ja metsän eläimet käyvät ruokailemassa.

 9. Miekankoski
  Kaksihaarainen perhokalastukseen sopiva koski Lahnaveden ja Tarhaveden välillä. Miekankosken kautta kulki aikanaan Venäjän ja Ruotsin valtakunnan itäraja, josta muistomerkki sillan kupeessa. Kesäisin avoinna kahvila ja uittomuseo.

 10. Pieni Linnansaari
  Melontareitin rantautumispaikka. Veneilykanavasta suoraan länteen parin kilometrin matka Miekankoskelle, josta väylä jatkuu merkattua reittiä Tarhaveden ja Naulasalmen kautta Juolaalle, jossa pieni Linnansaari venereitin tuntumassa 5 kilometriä Naulasalmesta kaakkoon.

 11. Pappilanniemi
  Pappilaniemen ulkoilureitin varrella ensimmäisen maailmansodan aikana venäläisten rakennuttamia linnoituksia.

 12. Nuotioniemen laavu
  Pappilanniemen ulkoilureitin varrella oleva laavu.

 13. Pyhäkoski
  Pyhäveden ja Lahnaveden välisellä kannaksella sijaitseva n. 300m koski, jossa venesulku. Kosken rannalla kalamiesten tekemä laavu ja majavien patotyömaa.

 14. Pyhäniementalo
  Pyhäniemen perinnetila on suojelukohde. Siinä on 1700 –luvulta lähtien ollut torppa, joka muodostui taloksi 1800 –luvulla. Pyhäniemeä on entisöity ja kunnostettu nähtävyydeksi.

 15. Pitkäjärvi
  Mouhun ulkoilureitin varrella sijaitseva, 4 km pitkä kokonaan rakentamaton järvi. Pitkäjärven laavu sijaitsee järven pohjoispäässä.

 16. Puukonvuori
  Sijaitsee Kallaveden rannalla. Noin 200 metriä laavusta itään sijaitsee hiidenkirnu ja samassa kalliossa järven puolella kalliomaalauksia.

 17. Ruokohiekka
  Ruokohiekka on Pyhäveden rannalla sijaitseva hienohiekkainen, matalarantainen uimaranta ja melontareitin rantautumispaikka. Rannassa on keittokatos, puucee ja uimakoppi.

 18. Repovesi
  Mäntyharjun ja Valkealan rajaseudulla sijaitseva Repoveden kansallispuisto on Etelä- Suomen jylhintä erämaaseutua. Alueella on kymmeniä kilometrejä retkeilyreittejä. Reittien varrelta löytyvät mm. Olhavan kiipeilykalliot, Mustalammenvuoren näkötorni, Kuutin kanavan historialliset uittorakenteet sekä Lapinsalmen riippusilta. Levähdys- ja nuotiopaikkoja ja autiokämppä. Mäntyharjun Mouhun ulkoilureitiltä on yhteys Valkealan ulkoilureitille, josta pääsee vaeltamaan Repoveden maastoihin.

 19. Sammalinen
  Mäntyharjun kirkonkylän ja Varpasen välinen erämainen lampialue, jonka läpi kulkee Mouhun ulkoilureitti. Reitin varrella Sammalisenkota ja kaivo.

 20. Tommolansalmi
  Tommolansalmi sijaitsee Korpijärvellä. Tommolansalmen läheisyydessä on leirintäalue, kioski sekä kalastus – ja veneilymahdollisuudet.

 21. Uutelan laavu

 22. Vihantasalmi
  Vihantasalmen 168 metriä pitkä silta on eräs Suomen pisimmistä puusilloista. Huoltoasema ravintoloineen sillan kupeessa. Vihantasalmi sijaitsee Lahnavedellä.

 

Retkelykarttoja saatavana kunnantalon yhteispalvelupisteestä hintaan 10 €.


 

Mäntyharjun hevosurheilukeskus:
Mäntyharjun Hevosystäväinseuran rakentama ammattimaisen ravivalmennnuksen, tallitoiminnan ja ym. hevosurheilun puitteiksi tarkoittama ja vuokraama hevosurheilualue. Alueella on kaksi ratsastuskenttää.

 

Moottoriurheilukeskus:
Mäntyharjun Moottorikerho ry on moottoriurheiluun mahdollisuuden antava 50-vuotias vireä yhdistys. Seuran jäsenet  harrastavat moottoriurheilua sen eri muodoissa, alkaen MM-tasolta, päätyen kuntoaan ylläpitävään satunnaiseen harrastajaan. Seuralla on omistuksessa Mäntyharjun Moottoriurheilukeskus, joka sijaitsee osoitteessa Mynttiläntie 190 kauniin Ruotimo järven rannalla. Alueelle on rakennettu jokamiesluokanrata, motocrossrata, nuorille aloitteleville oma mini motocrossrata, talvella jäälle pyritään tekemään jääradat sekä autoille että moottoripyörille. Samoin teemme autoille sprinttiradan josta osa jäälle ja osa maalle. Radoilla on mahdollisuus myös seuraan kuulumattomien tulla kokeilemaan ja testaamaan omia liukkaankelin ajotaitojaan erikseen sovittavina ajankohtina. Alueelle on muutama vuosi sitten valmistunut toimisto/saunarakennus, varasto/katsastushalli, grillikatos, tarvittavat tuomaritornit molemmilla radoilla sekä tilavat pysäköintialueet.

Seura vuokraa toimintansa ylläpitämiseksi erikokoisia telttoja, bajamaja tyyppisiä vessoja ja järjestää rallitesti/harjoitus tapahtumia eripuolilla Mäntyharjua.

Tarkempia tietoja seurasta, sen toiminnasta sekä järjestämistämme tapahtumista saat osoitteesta: www.mhmk.fi.

 

Ulkoampumaradat:
Tiilikkalan ampumarata. Omistaa Mäntyharjun – Hirvensalmen Riistanhoitoyhdistys.
Ruotimon ampumarata. Vuokrattu Mäntyharjun Urheiluampujille.
Mynttilän ampumahiihtopaikka. Omistaa Mynttilän Säde.

 

Melontareitti:
Keisarinlähteen kierros on kanootilla tai kajakilla melojalle maisemiltaan vaihteleva viiden järven reitti. Reitillä on kaksi n. 200 – 400 metrin pituista kanto-osuutta. Reitti on sopiva 2-3 päivän melontareitiksi. Melontareitti kulkee Kallavesi – Ala-Kuhanen – Ylä-Kuhanen – Herajärvi – Tainavesi. Tainankoski Tainanvedestä laskee Kallaveteen, joten reitti on helpompi toteuttaa tähän suuntaan. Keisarinlähde sijaitsee Kallavedellä. Reitti on toimivampi korkeiden vesien aikaan. Reitillä voi yöpyä Puukonvuoren laavulla, jossa on puucee ja nuotiokehä tai paras yöpymispaikka telttaillen on Mäntysaaressa.

 

Postilaatikkopyöräily:
Mäntyharjun postilaatikkopyöräilyn ajankohta on vuosittain toukoon alusta syyskuun alkuun. Postilaatikkopyöräilyssä on 18 postilaatikkopistettä. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tunnin pyörä-, rullaluistelu- tai rullasuksihiihtolenkki, jonka aikana voi merkitä nimensä reitillä postilaatikossa olevaan vihkoon. Pyöräilykauden päätteeksi osallistujien kesken arvotaan palkinnot.

Postilaatikkopyöräilyn kartta

 

Valtakunnalliset ja paikalliset pyöräretkeily reitit:
Pyöräilyreitit numerot 5 ja 15 kulkevat Mäntyharjun kautta ja jatkuvat Ristiinan suuntaan. Lahden suunnalta tulee Mäntyharjuun valtakunnallinen pyöräilyreitti numero 5 ja Kymenlaaksosta Mäntyharjuun tulee reitti numero 15.

Omia paikallisia merkattuja pyöräilyreittejä on kaksi. Lyhyempi noin 20 km reitti menee keskustasta Mouhun tietä Piira-Varpanen tielle ja tulee Sammalisen kodan kautta takaisin keskustaan.

Toinen pidempi n. 40 km lenkki menee Pertunmaantietä Lintulaan, ylittää viitostien ja palaa Pyhäniemen tietä Vihantasalmen ja Miekankosken kautta takaisin keskustaan. Molemmat reitit on merkattu siten, että ne voi ajaa molempiin suuntiin.

 

Yhteystiedot näet tästä.