Guerrilla Lighting Mäntyharjuun perjantaina 9.2.

Mäntyharjun Askeleella järjestetään perjantaina 9.2.2018 klo 19 Guerrilla Lighting -tapahtuma. Yhteisöllisessä valotapahtumassa vapaaehtoiset mäntyharjulaiset nuoret valonkantajat valaisevat hetkellisesti vanhan Askeleen kenkätehtaan julkisivua ja rakennuksen edustan aluetta valonheittimillä. Tapahtuma on osa Mäntyharjun lasten ja nuorten kuvataidevuotta. 

Guerrilla Lighting on englantilaisen Martin Luptonin kehittämä konsepti, jossa valaistaan julkisia kohteita. Guerrilla- eli sissivalaisun alkuperäisena tarkoituksena on ollut kiinnittää huomiota valaisun merkitykseen esim. viihtyvyyden kannalta, ja näyttää kohteita uudessa valossa. Kuvataidevuoden tempauksena tällä sissivalaistuksella on tarkoitus myös kiinnittää huomiota nuorten omaan elinympäristöön.  

Tapahtuman on suunnitellut Valopaja-kollektiivin taiteilijat Jukka Laine ja Janne Parviainen. 

Tapahtuman valokuvaa Jukka Laine ja valaisun jälkeen kuvia katsotaan yhdessä Askeleen nuorisotilalla. 

Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa klo 19.00 alkaen.  Valokantajia tapahtumassa tarvitaan 18 kappaletta. Mäntyharjun nuoret voivat ilmoittautua mukaan vapaaehtoisiksi valonkantajiksi nuorisopalvelujen kautta Jonna Juholalle, p. 040 522 9043. Mikäli tapahtumaan ei saada tarpeeksi nuoria osallistujia, otetaan valonkantajiksi myös muita innokkaita. Mäntyharjun kulttuuripalvelujen sosiaalisen median kautta kerrotaan valonkantajatilanteesta viikon aikana. Tapahtuman järjestävät Mäntyharjun kulttuuri- ja nuorisopalvelut Taiteen edistämiskeskuksen Lasten ja nuorten kuvataidevuosi-hankkeen tuella.