Kerro omat lamamuistosi – Mäntyharjun historian 3. osaan liittyvä muistitietokeruu on nyt käynnissä

Lamamuistot-keruu kokoaa mäntyharjulaisten ja Mäntyharjulla vaikuttaneiden muistoja siitä, miten 1990-luvun lama näkyi paikkakunnalla ja sen elinkeinoelämässä. Keruuvastaukset voivat keskittyä yksittäisiin muistoihin ja konkreettisiin arjen esimerkkeihin, tai ne voivat käsitellä Mäntyharjun tilannetta yleisluontoisemmin. Kirjoitustyyli on vapaa, eikä vastauksen pituudella ole ala- tai ylärajaa. Lyhyetkin muistelutekstit ovat lämpimästi tervetulleita!

Keruun tuottamaa materiaalia käytetään aineistona Mäntyharjun historian 3. osassa. Hankkeen tutkijana ja keruun järjestäjänä toimii VTT Janne Poikolainen (janne.poikolainen[at]mantyharju.fi). Keruu on avoinna 30.11.2018 asti, ja siihen voi osallistua myös anonyymisti.

Keruuseen vastaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkolomakkeella. Verkkolomakkeen ja vastausohjeet löydät täältä. Keruuseen voi osallistua myös kirjeitse. Ohjeet kirjeitse vastaamiseen löydät tämän viestin lopusta sekä kunnan yhteispalvelupisteestä (Asematie 3). Historiahankkeen tietosuojaselosteeseen voit tutustua täällä tai kunnan yhteispalvelupisteessä.

Lisätietoja historiahankkeesta löydät parhaiten hankkeen Facebook-sivuilta.

Tervetuloa mukaan tekemään historiaa!

OHJEET KIRJEITSE VASTAAVILLE

Kirjoitusohjeet: Kerro vapaamuotoisesti Mäntyharjua ja mäntyharjulaista elinkeinoelämää (maatalous, teollisuus ja rakentaminen, palvelut) koskevista lamamuistoistasi. Vastauksesi voi keskittyä yksittäisiin muistoihin ja tapahtumiin tai käsitellä Mäntyharjun tilannetta yleisluontoisemmin. Voit kuvata myös sitä, miten lamasta lopulta päästiin yli. Voit kirjoittaa kokemuksistasi esimerkiksi yrittäjän, työntekijän, työttömäksi jääneen, päättäjän tai vaikkapa kuluttajan ja kuntalaisen näkökulmasta.

Tausta- ja yhteystiedot: Kirjoita vastaukseesi syntymävuotesi ja sukupuolesi. Halutessasi voit ilmoittaa myös nimesi ja yhteystietosi. Yhteystietoja käytetään ainoastaan mahdollisiin tarkentaviin yhteydenottoihin.

Aineiston käyttö- ja arkistointisopimus: Kirjoita vastauksesi loppuun seuraavat lausekkeet haluamasi vaihtoehdon kera. 1) Vastaustani saa käyttää Mäntyharjun historian 3. osan aineistona [kyllä/ei] 2) Vastaukseni saa arkistoida Mäntyharjun museon kokoelmiin tulevaa tutkimus- ja näyttelykäyttöä (ml. verkkomuseo) varten [kyllä/ei] 3) Vastaustani tulee käyttää anonyymisti ja ilman tunnistetietoja [kyllä/ei]. Vahvista valintasi allekirjoituksellasi.

Vastauksen toimittaminen: Toimita valmis vastauksesi suljetussa kirjekuoressa kunnan yhteispalvelupisteeseen tai postitse osoitteeseen Janne Poikolainen, Mäntyharjun kunta, PL 76, 52700 Mäntyharju. Vastausten viimeinen jättö- ja postituspäivä on 30.11.2018.

Kiitos vastauksestasi!