Mäntyharju 425-juhlavuoden soittolista on nyt julkaistu

Mäntyharjun 425 -juhlavuoden soittolista on julkaistu Spotify-suoratoistopalvelussa. Mäntyharjun kulttuuripalvelut keräsi talven aikana kuntalaisilta ehdotuksia mäntyharjulaisista artisteista sekä Mäntyharjuun liittyvistä kappaleista. Ehdotusten pohjalta on nyt koottu Mäntyharjun oma soittolista, joka osaltaan juhlistaa kunnan 425-vuotisjuhlavuotta.

Edellytyksenä listalle valintaan oli, että artisti tai kappale löytyy Spotifystä. Spotify on digitaalinen musiikin suoratoistopalvelu, josta löytyy miljoonittain kappaleita ympäri maailmaa.

Monia tunnettuja Mäntyharjuun linkittyviä artisteja jäi pois listalta, sillä kaikkien musiikkia ei ole saatavana Spotifyn kautta. Ilahduttavaa oli kuitenkin havaita, kuinka monipuolinen listasta muodostui, toteaa vs. kulttuurisihteeri Eveliina Mäenpää.

Listalta löytyy monipuolisesti musiikkia eri tyylilajeista, yhteensä 21 kappaletta. Mukana on muun muassa iskelmää, jazzia, konemusiikkia sekä yksi virsikin. Kunnan verkkosivuille on koottu tarkempi listaus mikä yhteys kappaleilla on Mäntyharjuun.

Listalta löytyy Mäntyharjussa asuvia tai asuneita artisteja sekä paikkakunnallamme syntyneitä musiikin tekijöitä. Listaa voidaan jatkossa täydentää. Esimerkiksi mäntyharjulaisista vapaa-ajanasukkaista löytyy muusikkoja ja musiikkialan ammattilaisia vähintään toisen listan verran, kertoo Mäenpää.

Kuuntele Mäntyharjun omaa soittolistaa Spotifyssä. Soittolista löytyy nimellä Mäntyharju 425 vuotta. Kappaleiden kuvaukset löytyvät juhlavuoden sivustolta www.mantyharju.fi/425

Suora linkki listaan: https://open.spotify.com/playlist/73wGqJtMRDYa9ePo59KXNB?si=lvpRSsu3Rj2m2MDjVVmTiw