Mäntyharjun tapahtumakesä huipentuu viikonloppuna

Mäntyharju on tulevana viikonloppuna täynnä näkemisen ja kokemisen arvoisia tapahtumia. Voit tarkastaa menovinkit tästä artikkelista.

Sikakaalikarnevaali tuo torille kuhinaa

Suomen syntymäpäivään on perjantaina 25.8. jäljellä 100 päivää. Mäntyharjussa juhlistamme tapahtumaa syömällä yhdessä paikkakuntamme perinneruokaa eli sikakaalia.
Sikakaalikarnevaali valtaa Mäntyharjun torin perjantai-iltapäivästä lähtien. Ohjelmassa on sikakaaliannosten lisäksi musiikkipitoista ohjelmaa ja teatteria.


Tapahtuma alkaa juhlavasti teatteriryhmä E-lääkkeen juhlapuheella klo 16.00. Noin klo 16.45 Teatteri Kolme Korppia ilahduttaa iloisella ohjelmallaan lapsia ja perheitä.
Välillä pistetään jalalla koreasti. Tanssitaan ja lauletaan yhdessä Pertti Haverisen säveltämää ja Lasse Wikmanin sanoittamaa, Sikakaalikarnevaalia varten tekemää, Sikakaalibiisiä. Lauluiloittelu tapahtuu Jannu Löyskän ja Mäntyharjun Virkistyksen tanssiryhmän vauhdittamana.
Karnevaalin vietto jatkuu iltaa kohti paikallisella musiikilla. Kello 17.30 esiintyy Kompan tahti ja kello 18.15 lauluyhtye Nooni. Ilta päättyy Urpo Heikkilän tahdittamiin toritansseihin klo 19.15 – 20.15. 


Sikakaalin maisteluannokset ovat jaossa klo 16.00 – 18.00 torilla. Ohjelmanumeroiden välissä on esillä ruoka-aiheisia teemoja. 

Sikakaalikarnevaalin virallinen laulu löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=707mbAKSFI8 

 

Katajainen Kansa -taidetta purkutalossa on avoinna vielä lauantaina ja sunnuntaina klo 12-18. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus. Jos et nyt tule niin et koskaan enää pääse.

Koiranäyttely lauantaina klo 10 alkaen. Kaikkien rotujen koiranäyttely Mäntyharjun Urheilupuistossa.

Ahveniston kesätori on auki Ahveniston Apajalla lauantaina klo 10-12.

Kansallispuistojen laulu Repovedellä lauantaina klo 12. Kansallispuistossa kajahtaa kuorolaulu ympäri Suomea Luonnon päivänä. Repoveden kansallispuistossa konsertoivat Naiskuoro Pioni ja Mäntyharjun Laulu-Sepot. Konsertin johtaa Antti Äärimaa. Konsertti pidetään Kuutinkanavalla Kuutinlahdessa.

Venetsialaiset järjestetään Ravintola Kurkiniemessä lauantaina klo 19 alkaen. Venetsialaisten ohjelmassa on hyvää musiikkia, ruokaa, juomaa ja seuraa!

Lasten Jippii-kuoro esiintyy torilla sunnuntaina.