Mäntyharjun tapahtumakesä käynnistyy! Kokosimme viikonlopun menovinkit Salmelasta maatilapäiviin

Tulevana viikonloppuna 9.-10.6. kannattaa suunnata Mäntyharjuun, sillä kesätapahtumat käynnistyvät rytinällä. Kiinnostipa sinua sitten kulttuuririennot tai maatilapäivät, löydät ne Mäntyharjusta. Ja paljon muuta siltä väliltä.

Taidekeskus Salmelan avajaiset

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avautuvat lauantaina 9.6. ja ovat avoinna päivittäin klo 11-18 elokuun 12. päivään saakka. Kesän näyttelyissä ovat esillä esillä kuvataiteilijat Juhani Linnovaara, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Jasmina Ijäs, Enni Kömmistö, Matti Metsämaa, työpari Tuomo Rosenlund ja Johanna Pohjavirta, kuvanveistäjät Arvo Siikamäki, Kimmo Schroderus, Olli Mantere, Johanna Häiväoja ja Mi Kuoppa sekä taidemaalarit Marika Mäkelä, Jan Neva, Antti Hakkarainen, Eeva Vesterinen, Jakke Haapanen, Taneli Stenberg, Igor Baranov ja Nina Bask. Antti Hakkarainen on Salmelan kesän nuori taiteilija.

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuuden myötä.

Salmelan avajaiskonsertissa la 9.6. klo 13.30 esiintyy Mieskuoro Laulajat kuoronjohtajana Paavo Hyökki ja solistina Mika Pohjonen. Kulttuurikesä avataan virallisesti konsertin jälkeen avajaisjuhlassa Salmelan puistonäyttämöllä n. klo 14.45 alkaen. Mäntyharjuntie 25, Mäntyharju.

Sisällissota 1918 -näyttelyt avautuvat Iso-Pappilassa ja Alhon kotimuseolla

Sunnuntaina 10.6. avataan Sisällissota-näyttelyt Iso-Pappilan museolla ja Alhon kotimuseolla. Iso-Pappilan näyttely kertoo sisällissodasta paikkakunnalla, paikallisten arjesta sodan keskellä sekä merkittävimmistä taisteluista Mäntyharjussa. Avajaispäivänä Iso-Pappilan näyttely on avoinna klo 12-15. 11.6.-12.8. välisenä aikana klo 11-17 (ei juhannuksena). Iso-Pappilantie 2, Mäntyharju.

Alhon kotimuseon näyttely kuvaa sotaa yksittäisen tilan ja kylän näkökulmasta. Alhon tilaan liittyneiden ihmiskohtaloiden kautta nousevat esille mm. sotaan liittyminen, ratkaisutaistelut, terroriteot, ilmiannot ja vankileirille joutuminen. Alhon kotimuseon näyttely avataan su 10.6. klo 14. Miekankoskentie 875, Mäntyharju.

Woikosken Automuseo avaa ovensa

Woikosken Automuseon noin 50 auton kokoelma on yksi Suomen kattavimmista. Museossa voit ihastella muun muassa Suomen ensimmäistä vetyautoa ja hienoja eläintarhanajojen kilpureita. Museo on avoinna 9.6.-12.8. päivittäin klo 11-15. Nurmaankyläntie 90, Mäntyharju.

Kesäkarkelot Aliinin tilalla

Lauantaina 9.6. klo 12-16 vietetään kesäkarkeloita Aliinin lammastilalla. Nähtävillä on lampaita, kanoja, alpakoita ja ylämaankarjaa. Grilli on kuumana ja virvokkeet kylmänä. Tilapuodista saa kahvia ja kahvileipää sekä lammastuotteita. Mukana myös paikallisia tuottajia ja myyjiä. Aliinintie 228, Nurmaa.

Avoimet ovet Hinkkuri Highland -ylämaankarjatilalla

Lauantaina 9.6. klo 12-16 vietetään Hinkkuri Highland -ylämaankarjatilalla avointen ovien päivää. Ylämaankarjan kasvatus on aloitettu tilalla vuonna 2010, eläinmäärä on noin 32. Tapahtumassa pääsee tutustumaan tilan eläimiin sekä tuotteisiin. Jalostuseläimiä sekä lihaa ja lihajalosteita suoramyyntinä. Aliinintie 228, Nurmaa.

Ahveniston kesätori

Leppoisaan maalaiskylän toritunnelmaan pääsee sukeltamaan Ahveniston kesätorilla lauantaina 9.6. klo 10-12. Vakituisten myyjien tuotevalikoimassa on leivonnaisia ruisleivästä hillovohveleihin, mansikoita ja kauden vihanneksia, puutarhatarvikkeita sekä käsitöitä räsymatoista alkaen. Vierailijoiden kojuista saa mm. kalatuotteita, puutöitä ja kirpputoritavaraa. Pärnämäentie 804, Ahvenainen.

2-tason kouluratsastuskilpailut Mäntyharjun hevosurheilukeskuksessa

Lauantaina 9.6. klo 10 alkaen järjestetään Mäntyharjun hevosurheilukeskuksessa 2-tason koulutusratsastuskilpailut. Leppäkummuntie 1, Mäntyharju.

Kurkiniemen live-lauantaissa Tauski

Rantaravintola Kurkiniemen live-lauantaina 9.6. klo 18 lavalle nousee Tauski. Vapaa pääsy, Asematie, Mäntyharju.

Karaoke-tanssit Mäntyharjun Nuorisoseurantalolla

Mäntyharjun Musiikki ja Ruoka ry:n jäsenet tanssittavat karaoke-tanssien tahtiin lauantaina 9.6. klo 19 alkaen. Tauolla yleisökaraokea. Virransalmentie 2, Mäntyharju.

Nostalgiabändi Munshine Bar Nosteessa

Repertuaari painottuu ’poikien’ nuoruuden ajan rock- ja iskelmämusiikkiin, mutta mukana on myös bluesin ja soulin vivahteita sekä valikoidusti hiukan tuoreempaakin tavaraa. La 9.6. klo 22 alkaen Bar Noste, Savontie 2, Mäntyharju.

Kesän 2018 tapahtumakalenteria pääset lukemaan täällä. Painettuna löydät sen Mäntyharjun S-marketista, K-Supermarketista, kirjastolta, matkailumökistä, Vihantasalmen Nesteeltä tai Kuortin ABC:ltä. Kaikki kesän tapahtumat löydät myös verkosta osoitteesta www.mantyharju.fi/tapahtumat.