Mari Liimatainen Mäntyharjun kuntataiteilijaksi

FM ja kuvataiteilija AMK Mari Liimatainen aloittaa kuntataiteilijana tammikuun puolessa välissä, määräaikainen sopimus päättyy vuoden lopussa. Työ on osa-aikainen, 50 % täydestä työajasta. Kuntataiteilijan palkkaaminen rahoitetaan Erkki A. Niemisen testamenttilahjoituksella.

Kuntataiteilijan tehtävänä on toteuttaa ylisukupolvisia, yhteisöllisiä kuvataidetapahtumia ja ohjata lasten ja nuorten kuvataidekerhoa. Kuntataiteilija on mukana mahdollisissa prosenttitaidehankkeissa ja osallistuu kunnan taidekokoelman käytön kehittämiseen.

Tehtävää haki 18 hakijaa, joista kolmea haastateltiin. Kaikilla haastatelluilla oli taiteen alan koulutus ja ohjaamiskokemusta, näitä myös painotettiin valinnassa. Marin vahvuutena on monipuolisuus, sillä hänessä yhdistyy vahva eri-ikäisten ja erilaisten ryhmien ohjaamisen kokemus ja oma kuvataiteilijan ura.

Mari toteaa valinnastaan: Innostuneena odotan tehtävää ja uusia kohtaamisia taiteen parissa. On kiinnostavaa nähdä, mitä ensi vuoden aikana tapahtuukaan, kun yhdessä tehdään ja toimitaan.