Markkinoilla tavataan jo 50. kerran!

Mäntyharjun suurin vuosittainen tapahtuma, markkinat, kokoaa juhannuksen jälkeisenä maanantaina kunnan taajamaan yli 300 kauppiasta ja 10 000 markkinavierasta. Tänä vuonna markkinoille kokoonnutaan 50:nnettä kertaa.

Tapahtumasta on vastannut aina Lions Club Mäntyharju. Kunnantalon kupeessa kauppaa käytiin kesäkuun viimeinen maanantai aina vuoteen 1980, mutta sitten säästöpankki kertoi rakentavansa markkinapaikalle uuden toimitalonsa, ja niin oli muutto edessä silloisen K-hallin ja linja-autoaseman pihamaalle Mäntyharjuntien eteläpuolelle.

Kauppiasmäärän kasvaessa on markkina-alue laajentunut vähitellen yhä suuremmaksi, ja nyttemmin osa kojuista on sijoitettu jo läheisen S-marketin paikoitusalueelle.

Alun perin markkinapäivä oli kesäkuun viimeinen maanantai. Vuodesta 1988 markkinat on järjestetty juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

— Aiempi käytäntö herätti hämmennystä niin kauppiaissa kuin asiakkaissakin. Nyt kaikki muistavat oikean ajankohdan, perustelee lähes alusta asti mukana järjestelyissä ollut ”markkinavouti” Heikki Koljonen keksimäänsä pientä mutta merkittävää muutosta.

Päivä on osoittautunut menestykseksi. Muun muassa monelle pitäjän tuhansista kesäasukkaista juhannus tietää kesäloman alkua ja erittäin moni ottaa loman alkajaisiksi suunnan markkinoille. Tämä tapahtuu vuodesta toiseen.

Markkinat tuovat LC Mäntyharjun vuosittaisista tuloista leijonanosan. Rahat jaetaan paikalliseen nuoriso- ja vanhustyöhön.

Koljonen korostaa, että ilman erinomaista yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja kunnan kanssa ei tapahtuman järjestäminen onnistuisi.

— Suuret kiitokset pitää kyläyhteisölle antaa siitä, että he suhtautuvat markkinoihin niin myötämielisesti. Klubi ei itse omista mitään, vaan muiden maillahan tässä toimitaan.

Markkinat maanantaina 25.6. Mäntyharjun taajamassa.