Pajazzo värittää jatkossa Mäntyharjun kiertoliittymää

TIEDOTE

Mäntyharjun kunta 13.10.2017, klo 15:55

 

Mäntyharjun keskustan kiertoliittymään siirretään lähipäivinä uusi veistos. Jatkossa Mäntyharjun katukuvaan tuo väriä akateemikko Ernst Mether-Borgströmin (1917-1996) veistos Pajazzo.

Veistos on aikaisemmin ollut esillä Taidekeskus Salmelan veistospuistossa, josta se nyt siirretään kiertoliittymään. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta itsenäisen Suomen synnystä kuin myös teoksen taiteilija, Ernst Mether-Borgströmin syntymästä. Pajazzo -veistos valikoitui siis itseoikeutetusti sijoitettavaksi kiertoliittymään juhlavuosien kunniaksi. Veistoshanke liittyy Mäntyharjun kunnan ja Taidekeskus Salmelan yhteistyöhön. Kiertoliittymän veistos vaihdetaan 1-2 vuoden välein.

Ernst Mether-Borgström oli harvinaisen monipuolinen kuvataiteilija, joka tunnetaan yhtenä abstraktin taiteen uranuurtajana. Hänen taidettaan kuvataan usein sanoilla kekseliäs, iloinen ja leikkimielinen, ja sitä on myös kiertoliittymään siirrettävä metallista valmistettu veistos. Viime aikoina suomalaisen modernin taiteen kärkinimen Mether-Borgströmin teoksia on ollut esillä mm. Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, jossa on parhaillaan esillä hänen 100-vuotisjuhlanäyttely.

 

Lisätietoja:

Mäntyharjun kunta, kunnanjohtaja Jukka Ollikainen, 040 7797 747

Taidekeskus Salmela, toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala, 0400 656 432