Sari Aarniokoski aloitti Mäntyharjun kunnan sivistysjohtajana

Sari Aarniokoski on aloittanut Mäntyharjun kunnan sivistysjohtajana 15.1.2020. Sivistysjohtaja vastaa sivistyspalveluiden johtamisesta ja kehittämisestä. Toimialaan kuuluvat sivistyspalveluiden hallinto, koulutuspalvelut (perusopetus, lukio), kansalaisopisto, varhaiskasvatus, vapaa-aika-, kirjasto-, kulttuuri- ja nuorisopalvelut sekä hyvinvointiasioiden koordinointi.

Koulutukseltaan Sari on filosofian maisteri, hän on työskennellyt muun muassa aineenopettajana, apulaisrehtorina, rehtorina ja opetuspäällikkönä.

Näin Sari kuvaa ajatuksiaan uudesta tehtävästään:

“Toimin aikaisemmin Kauniaisissa opetuspäällikkönä. Kauniainen on n. 9500 asukkaan kunta pääkaupunkiseudulla. Kunnan erityispiirteitä ovat vahva kaksikielisyys, sijainti Espoon keskellä, pieni koko ja asukkaiden tyytyväisyys. Toiminta kolme suuren kaupungin (Helsinki, Espoo ja Vantaa) kanssa asettaa pienelle kunnalle monin tavoin suuret vaatimukset ja haasteet. Olen tottunut pienen kunnan virkamiehenä työskentelemään hyvin laajalla tehtäväkentällä. Koen tämän vahvistaneen osaamistani mm. innovatiivisen ja tehokkaan toiminnan johtamisessa, verkostoissa toimimisessa ja niiden johtamisessa sekä henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Lisäksi se on opettanut minulle paljon monipuolisten ja kuntalaisten tarpeisiin vastaavien palvelujen järjestämisestä ja antanut siten kattavat eväät tuleviin haasteisiin.

Kunnan ja sen sivistystoimen muuttuvien toimintaympäristöjen vaatimukset haastavat kaikkia meitä kunnan palveluksessa toimivia. Sivistystoimen rooli kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin luomisessa ja edistämisessä on erittäin tärkeä ja ennaltaehkäisevä työ on noussut ja nousee tärkeään asemaan.

Näen sivistyksen johtamisen hyvinvoinnin johtamisena, pedagogisena johtamisena, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtamisena sekä verkostoissa toimimisena ja niiden johtamisena, unohtamatta asiakaslähtöisen digitalisaation edistämistä.

Uudistuvassa ja muuttuvassa ympäristössä osallistaminen, mahdollistaminen, rohkaiseminen sekä kannustaminen kokeilemaan ovat minulle johtajana toimintamalleja, joilla rakennan luottavaisen ja luottamuksellisen työskentelyn ilmapiirin sekä hyvinvoivan yhteisön. Uskon, että työssään viihtyvä ja hyvää yhteistyötä tekevä henkilökunta tuottaa sitoutuneesti ja ammattitaidolla laadukkaita palveluja.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rakentamisessa kuntalaisten kokemukset laadukkaista ja monipuolisista palveluista, erityisesti opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa, luovat myös kunnan vetovoimaisuutta.”