Tanssin pyörteissä Nurmaalla

Pihamaalle saapuu tasaista tahtia väkeä kesäasuissaan ja tanssikengissään. Aurinko pilkistää juuri sopivasti, kun lauantaitanssit ovat alkamassa. Nurmaan lavalla tanssitaan kesäisin perinteisiä lavatansseja. Aivan kahdeksan jälkeen on vielä väljempää, pian parketti on täyttynyt tanssijoista.

Kesäkausi tanssilavalla alkoi juhannusaattona ja jatkui heti juhannuspäivänä, jolloin lavalla oli mahdollisuus tutustua lavatanssikulttuuriin avoimien ovien muodossa ilman pääsymaksua.

-Lauantaisin meillä on täällä karaokea, Nurmaan lavan toiminnasta yhdessä Auvo Hinkkurin kanssa vastaava Kari Heikkilä kertoo.

-Keskiviikkoisin lavalla on tähtiesiintyjä, jolloin karaokea ei ole, Kari muistuttaa. Karaokea lauletaan 2013 rakennetussa ravintolassa, josta löytyy juomien lisäksi hiukopalaa.

Jos valssi- tai tangotaidot ovat päässeet ruostumaan, kesällä lavalla pidetään myös tanssitunteja.

-Keskiviikkoisin tuntia ennen tanssien alkua on tanssin opetusta. Tervetuloa vaan tanssitunneille, Kari Heikkilä toivottaa.

Perinteikäs Nurmaan lava on ollut toiminnassa vuodesta 1962 asti, joten monta vuosikymmentä ja kellohelmaa on parketilla ehtinyt pyörähtää. Tanssilavalla on kokoa 200 neliömetriä.

Kesän esiintyjinä on iskelmätaivaan helmiä ja oman pitäjän laulajat Urpo Heikkilä ja Kake Randelin kuuluvat toki myös kesän ohjelmistoon.

-Urpolta onkin juuri ilmestynyt uutta musiikkia, Kari Heikkilä kertoo.

Myös uudet tangokuninkaalliset löytävät kesällä tiensä Nurmaalle.

Juhannuskoivut ja niittykukat koristavat tanssilavan ovenpieliä, aurinko painuu pikkuhiljaa alemmaksi. Lavalla ja ravintolassa on iloinen tunnelma. Puheensorina ja musiikki jäävät soimaan taustalle parkkipaikkaa kohti kävellessä.

Katso kesän ohjelma: www.nurmaanlava.net